Up, una aventura de altura

Categories: Pelis, Música i multimedia.

Up, una aventura de altura

Fitxa

2009. 96’. EUA
Totes les edats
TEMES: Amistat, Excursionisme, Generositat, Respecte als animals, Solidaritat.

Sinopsis

Comèdia sobre un venedor de globus de 78 anys d’edat, Carl Fredricksen, que finalment fa realitat el seu somni de tota la vida. Viurà una gran aventura quan lliga milers de globus a casa seva i vola rumb a Sud-amèrica.

Però massa tard descobreix que el seu pitjor malson s’ha afegit en el seu viatge: un optimista nen explorador de 8 anys anomenat Russell.

 

Que aprendran els nens?

Aquesta fantàstica història, carregada d’aventures, emocions i moments molt gracioses és més que recomanable per gaudir en família, amb els més petits de la casa. Aconsegueix unir l’aspecte lúdic (fonamental per crear aprenentatges), amb importants valors que no sempre són fàcils de transmetre.

La pel·lícula ens planteja la vida com una aventura en si mateixa, i ens prevé amb una injecció d’energia i optimisme per fer-nos de nou amb els grans valors, aquests que ens serveix en safata i que tanta falta ens fan per aixecar-nos davant l’adversitat i volar alt en la nostra aventura.

VALORS:

AMOR: En l’àmbit filosòfic, l’amor és una virtut que representa la compassió i l’afecte de l’ésser humà. Com a concepte universal podem definir l’amor com un sentiment relacionat amb l’afecte que permet l’afinitat entre éssers. En línies generals, podem interpretar l’amor des d’una perspectiva altruista –com a col·laboració i compassió- o des d’una perspectiva egoista –basada en l’interès individual.

AMISTAT: És una relació afectiva entre dues o més persones. L’amistat és una de les relacions interpersonals més comunes que la majoria de les persones té en la vida. L’amistat es dóna en diferents etapes de la vida i en diferents graus d’importància i transcendència. L’amistat neix quan les persones troben inquietuds comunes. Hi ha amistats que neixen als pocs minuts de relacionar-se i unes altres que triguen anys a fer-ho. La veritable amistat dura tota la vida.

CONVIVÈNCIA: La convivència és la forma essencial d’educació en valors i és la manera que utilitzem per viure amb els altres. Per a la convivència positiva és necessari el respecte, l’amor, el perdó, i el tolerar costums d’altres persones.

FORTALESA: Capacitat de sobreportar situacions i fets adversos, vencent els obstacles amb l’ajuda de la intel·ligència i la voluntat, i ser capaces de derrotar les pors que ens impedeixen donar a la nostra vida el seu veritable sentit.

SOLIDARITAT: La solidaritat és una de les bases de la naturalesa social de l’ésser humà, doncs fa referència als llaços socials que uneixen als membres d’una societat entre si. En aquest sentit, la solidaritat es defineix com la col·laboració mútua entre les persones, i es refereix al sentiment d’unitat basat en metes o interessos comuns.

VOLUNTAT: És l’impuls, tendència, tensió operativa i principi de l’acció humana. La voluntat és voler, és l’energia del nostre esperit. L’alè de la voluntat fa possibles els projectes, doncs la voluntat es mou a si mateixa en raó de la fi proposada. La tenacitat, constància i perseverança són virtuts molt pròpies de la voluntat, i per arribar a ella cal recórrer el camí de l’esforç i la superació constant.

LLEIALTAT: És una obligació de fidelitat que un subjecte o ciutadà li deu al seu estat, governant, comunitat o a si mateix. És sempre estar present, complir sempre, fidelitat. És un valor que bàsicament consisteix en mai donar-li l’esquena a determinada persona o grup social i que estan units per llaços d’amistat o per alguna relació social, és a dir, el compliment d’honor i gratitud. El contrari a la lleialtat és la traïció.

CREATIVITAT: La creativitat, invent, pensament original, imaginació constructiva, pensament divergent o pensament creatiu, és la generació de noves idees o conceptes, o de noves associacions entre idees i conceptes coneguts, que habitualment produeixen solucions originals.

RESPECTE: (En concret, respecte a la Naturalesa): El respecte és un valor que permet que l’ésser humà pugui reconèixer, acceptar, apreciar i valorar les qualitats del proïsme i els seus drets. És a dir, el respecte és el reconeixement del valor propi i dels drets dels individus i de la societat.

 

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *