Un dia a La Selva en família

Categories: 05 Festes al maig, Museus i arts per nens, Natura i Esport amb nens, i Tallers i Activitats amb nens.

Avui al blog de Petit Explorador us proposem passar un dia a La Selva en Família!

La Selva és una comarca amb molta diversitat que combina mar, plana i muntanya. Ofereix a les famílies una àmplia oferta d’activitats per a tots els gustos. Podreu gaudir del litoral de la Costa Brava, passant per la plana o la zona del Ter Brugent fins a arribar a les muntanyes del Montseny-Guilleries. Aquí podreu descobrir indrets, paisatges, històries i tradicions que no us deixaran indiferents.

Matí medieval

A La Selva hi trobem molta tradició medieval perquè s’han conservat molts dels castells construïts durant l’edat mitjana. Us proposem activitats relacionades amb el món medieval que podeu fer durant el matí:

  • Visiteu el castell d’Hostalric amb nens: és una fortalesa estratègica que controla directament el camí de Barcelona a França i dominant la vall de la Tordera. És una visita obligada. Amb els seus fossats, baluards i túnels i amb un recorregut preparat per a les visites, espais expositius i audiovisuals.
  • Visita al Nucli Antic d’Anglès: els que diuen que del castell d’Anglès no en queda quasi res s’equivoquen. La fortalesa va desaparèixer però queda el poble d’Anglès que no existiria sense el castell que abans hi va haver. La vila ha estat declarada bé cultural d’interès Nacional.

Matí d’aventura

Si sou una família aventurera potser el que més us agradarà serà fer una ruta pels boscos del bandoler Serrallonga o anar amb Segway per les Guilleries.

  • Parc Sant Hilari Aventura a Sant Hilari Sacalm: Descobriu de forma inèdita el bosc a través de diferents jocs d’aventura, activitats i reptes per a tota la família, des de nens fins als més grans. Un espai de lleure equipat. Hi trobareu el camí suspès dins del bosc: pont de mico, la xarxa, tirolina, el salt del Tarzan, etc.
  • Tour en Seway off road per les Guilleries: descobriu les millors rutes fora d’asfalt en patinet elèctric de les Guilleries, la terra dels bandolers. Podreu fer diferents excursions i recorreguts. Podreu sortir des de diversos pobles : Sant Hilari, Arbúcies, Amer, les Planes d’Hostoles i Santa Coloma de Farners.

On dinar?

La Selva és una comarca de molts contrastos gastronòmics. Perquè està dividida entre el mar i la muntanya.

  • Per dinar podeu anar a Can Mariano: una masia típica Catalana. Disposa d’una situació privilegiada just al peu del Castell de Montsoriu al Montseny. A dos minuts del centre històric de Breda i del poble de Riells del Montseny.

Tarda Cultural

  • Centre d’Interpretació dels Fars de la Mediterrània a Tossa de Mar: ha estat concebut per explicar de manera molt didàctica i sensorial tot el que representen i han representat els fars al llarg de la història. La visita al far de Tossa, us endinsarà en el món dels fars de manera sensorial, didàctica i emotiva.
  • Ruta modernista a Tossa de Mar: el poble va tenir tota una colònia d’artistes internacionals, que han deixat obres d’art al museu municipal. També trobarem algun element de patrimoni arquitectònic que reflecteixen també el poder adquisitiu d’algunes famílies benestants de la Vila que s’havien enriquit amb el comerç marítim.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *