Turisme Astronòmic a Lleida

Categories: Excursions amb nens i Parcs Naturals.

Al Petit Explorador avui us volem oferir una proposta diferent i original! Fer Turisme Astronòmic a Lleida en família. Ja que, el Pla Estratègic de Turisme Astronòmic del Montsec preveu una sèrie d’accions per consolidar-se com una destinació capdavantera en turisme astronòmic.

El Montsec una destinació capdavantera a Espanya en turisme astronòmic, inicia les accions amb l’Autocar de les Estrelles.

 

Autocar de les Estrelles

L’Autocar de les Estrelles és una proposta molt original per a fer amb nens.

L’autocar surt de Sabadell i Barcelona, per facilitar que els residents puguin visitar el Parc Astronòmic del Montsec (PAM) i tornar el mateix dia. Aquest producte d’astroturisme inclou:

 • Viatge en autocar de luxe amb Wifi
 • Entrada al Centre d’Observació de l’Univers. Projecció a l’Ull del Montsec. Planetari amb tecnologia 3D i cupula desplaçable, únic a Europa. Visita guiada i sessió d’observació al Parc de Telescopis
 • Sopar astronòmic

L’Ull del Montsec 3D (visita guiada):

Es tracta d’un planetari multimèdia 3D digital amb una cúpula mòbil de 12 metres de diàmetre, on es projecta un espectacle audiovisual. Es completa la sessió amb l’explicació del cel de la nit amb l’ajuda d’un monitor especialitzat.

Descobreix el nou Menú Astronòmic:

El restaurant “El Claustre” del Monestir de les Avellanes presenta el nou Menú Astronòmic dissenyat pels seus cuiners amb la col·laboració del director científic del Centre d’Observació de l’Univers. Vine a provar-lo i fes un tast de l’Univers!

 • Aperitiu: SOL I LLUNA
  Torrada de codonyat, formatge i detall xip en forma de lluna
 • 1r Plat: JÚPITER I LA SEVA TACA VERMELLA
  Crema de tomàquet amb ou dur i cruixent de pernil
 • 2n Plat: TEMPESTA DE SORRA AL PLANETA VERMELL
  Filet de vedella amb crema de pastanaga i xips de porro
 • Postres: SUPERNOVA
  Farcellet de xocolata amb crema de iogurt i fideus de xocolata blanca

 

Programa Autocar a les estrelles

Properes sortides autocar a les estrelles (Sabadell-Barcelona-Cervera-Parc Astronòmic Montsec):

 • Divendres 24 de març
 • Divendres 21 d’abril
 • Divendres 19 de maig

Horaris:

 • 16:00 Sabadell
 • 17:00 Barcelona
 • 18:15 Cervera

Preu:

 • Adult: 75€ per persona. IVA inclòs.
 • Infants de 5 a 12 anys 50% de descompte (1 infant 1 adult). No recomanable menors de 5 anys.

 

Aquest nou paquet turístic és una de les iniciatives que s’inclouen en el Pla Estratègic d’Astroturisme del Montsec. La “Guia de tematització en Astroturisme per als establiments turístics”, la primera que es fa a Catalunya i Espanya, té com a objectiu principal mostrar la importància de dur a terme un procés d’innovació als establiments, que els habiliti per al desenvolupament d’experiències d’astroturisme per tal de crear un producte turístic.

 

El Parc Astronòmic del Montsec

El Parc Astronòmic del Montsec (PAM) renovarà la certificació de Reserva Starlight per al  Montsec, que va aconseguir l’any 2013. La Fundación Starlight crea i fomenta un conjunt de certificacions que acrediten la qualitat del cel nocturn amb la finalitat d’unificar ciència i turisme i, per aconseguir-ho, l’observació de les estrelles es considera integrada com a part del patrimoni natural, cultural i científic de cada lloc. Aquestes certificacions reben el suport de la UNESCO, l’Organització Mundial del Turisme (OMT) i la Unió Astronòmica Internacional (IAU) i garanteixen un ressò internacional.

Turisme astronòmic internacional

El Pla Estratègic també preveu la sol·licitud de “Qualitat de cel fosc” a la International Dark Sky Association (IDA), una organització nord-americana fundada en 1988, on les seves recomanacions són molt valorades pels astrònoms de tot el món. Aquesta certificació, que juntament amb la Starlight i l’emesa per la Reial Societat Astronòmica del Canadà són les tres més prestigioses, obrirà la possibilitat que el Montsec pugui accedir al mercat de turisme astronòmic internacional.

Turisme Astronòmic a Lleida

El Parc Astronòmic del Montsec s’ha convertit en un motor de potenciació del turisme astronòmic i del coneixement que està donant un gran dinamisme a la comarca. Així, ha augmentat considerablement la demanda dels paquets turístics del Montsec, que tenen el PAM com a destinació principal.

Aquest 2017 no et perdis l’oportunitat de viure aquesta experiència en família!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *