Trobada del Sector de les Arts Escèniques i Musicals de Públic Familiar

Categories: Teatre, Música i Espectacles amb nens.

El sector de les arts escèniques i musicals s’ha reunit avui a Peralada per comentar el ” Pla Integral de les Arts Escèniques i Musicals per a tots els públics 2011 – 2018 “. Coneixíeu l’existència d’aquest pla o d’aquesta trobada del sector de les Arts Escèniques i Musicals de Públic Familiar? Sabeu quin és el seu contingut ?
Segur que molts dels lectors i usuaris del Petit Explorador desconeixen la problemàtica d’aquest sector . Com a pares de família , avis o adults amb nens al nostre càrrec , som conscients de l’esforç econòmic que ens suposa abonar unes entrades de 8 € , 10 € o fins i tot 12 € per a introduir als nostres fills en la música , el teatre o la dansa . No obstant això , també sabem i constatem que els nens gaudeixen , es diverteixen i aprenen ja sigui revivint les històries de contes tradicionals com “La rateta que escombrava l’ escaleta ” o “Peter Pan” o gaudint de la música de “El follet valent ” o “El poble de vent i de fusta ” .

La realitat però és que en el sector de les Arts Escèniques i Musicals per a públic familiar treballen professionals de diferents procedències , artistes , productors , distribuïdors , … el treball és el mateix si ho fan per al públic familiar o per al públic adult . Llavors ens preguntem , ¿ com poden sobreviure els espectacles destinats a públic familiar ? Es sustenten ? Com és que en els últims anys hem vist créixer tant el nombre d’espectacles familiars com de locals i escenaris on es duen a terme ?

La resposta en alguns casos la té l’administració amb la concessió de subvencions i en altres la voluntat dels artistes i altres professionals involucrats que veuen en el públic familiar seu futur . Amb la finalitat de marcar unes pautes , regles i directrius que permetin dignificar el sector, s’han reunit tots els involucrats amb el suport del ” Departament de Cultura i Mitjans de Comunicació de la Generalitat de Catalunya” per a treballar conjuntament en la posada en marxa aquest pla .

Us convidem a tots els professionals involucrats a informar dels diferents passos que aneu fent per aconseguir que pares, mares , avis , nens i nenes puguem seguir gaudint de la màgia dels vostres espectacles , de les il · lusions dels vostres personatges , de la melodia de les vostres partitures i de la fantasia de les vostres històries .

Endavant ! esperem tornar a trobar-vos en la propera trobada de ” Ens Trobem a Peralada” de la ma d’Unics Produccions i el Grup Peralada .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *