Toca toca a la teva festa d’aniversari

Categories: Festes d'aniversari per a nens i Tallers i Activitats amb nens.

Celebra el teu aniversari fent un toca toca a la teva festa, sigui a Barcelona o a la resta de Catalunya. En aquesta ocasió els monitors de la granja es van desplaçar a una casa particular. En Marc, va arribar amb el seu vehicle ple de gàbies. L’interior d’aquestes era un misteri i tan bon punt va arribar al pis la curiositat dels assistents va començar a créixer per veure quins animals s’hi amagaven. Però havien de ser pacients i esperar el començament de l’activitat. A terra hi havia preparada una capa de paper per motius d’higiene, així com varen explicar-se alguns consells per a un bon funcionament del toca toca, com per exemple no menjar durant la seva realització o evitar de fer excessiu soroll perquè els animals no s’estressessin. Era molt important, també, afegir quatre matisos a la presentació de cada animal, per saber quina seria la manera més adequada de poder-ho tocar sense accidents ni imprevistos.

Dit i fet, el taller va començar amb un conill nan de color gris que tots van reconèixer perquè és un animal molt popular com a mascota, fins i tot, una nena explicava que en tenia tres a casa. Un cop donada l’explicació se’l van anar passant d’un a un amb cura que les potes toquessin sempre la mà o el braç per evitar que s’espantés i fugís corrents. Tornat el conill a la gàbia es va donar l’entrada a un eriçó africà. Aquest animaló quan estava espantat s’amagava tot fent-se una pilota amb les seves espines de queratina, el mateix material amb el qual tenim fetes les nostres ungles, però tot i l’excitació dels nens que volien tocar-ho, l’eriçó va passejar tranquil·lament per terra i entre les seves mans sense haver-se d’encongir.

Després d’aquests dos mamífers eixerits era el torn de tocar unes altres espècies. El Marc va sortir amb una granota acompanyada d’un milpeus africà i els gustos van començar a diferir entre els nens de l’aniversari. No tots s’atreviren a apropar-s’hi però, els que ho van fer notaren el tacte humit del petit amfibi i les pesigolletes dels dos centenars de potes de l’insecte. El següent era un camaleó que va cridar molt l’atenció amb el color de la seva pell que canviava de color segons la seva necessitat (caçar, amagar-se, espantar els depredadors, etc.), com també no va deixar indiferent a ningú els seus ulls hipnòtics capaços de girar uns 360 graus.

Fins ara havien aparegut els animals petits, però la mida de la mostra va créixer quan la boa constrictora va fer aparició al menjador després del camaleó. El rèptil, tot i ser d’una mida petita en comparació a la seva especie, era força impactant de sostenir veient com s’enrotllava la seva pell escamada entre els braços de tothom mentre ensumava els assistents amb la seva llengua viperina. Potser va ser dels que va tenir més èxit amb tots els voluntaris que van agafar l’animal per fotografiar-se.

Però la cosa no acabava aquí, tot seguit el monitor va sortir amb un gran mussol (anomenats Gran Duc) enganxat del seu braç. Aquestes aus són rapaces i havia d’estar tota l’estona lligada de la pota per mantenir-la controlada, cosa que no va impedir que tots els nens poguessin acariciar-la tranquil·lament. Tenia uns grans ulls taronges i, fins i tot, va quedar demostrada la seva força quan va intentar prendre el vol i tot el saló va retombar amb el bateig de les seves ales. L’activitat va terminar amb la sortida d’una iguana, que duia unes ungles grosses com la seva cresta, juntament amb una tortuga de terra d’un pes espectacular i que va restar quieta perquè tots els nens poguessin apropar-se i descobrir les formes i textures de la seva closca.

Els presents de la festa van poder descobrir les particularitats que tenien les nou espècies diferents d’animals exposats al taller, en especial els nens, que estaven molt entusiasmats del goig tot i ser l’hora que els animalons poguessin descansar de tornada a la granja. Tu també pots fer un toca toca a la teva festa d’aniversari!

Comentaris

 1. Mayra

  Bon dia, he trobat molt interessant aquesta iniciativa i m’agradaria saber si em podeu enviar la informacio de com s’organitza, amb qui s’ha de parlar, si es pot fer en un local ,el preu, etc…..?
  Moltes gràcies
  Salutacions

 2. Dolors Muñoz

  Jo també estic interessada en conèixer com s´organitza,edat dels nens, preus, horaris, quins animals ….
  Al meu fill li encanten els animals i trobo que és una idea molt original.
  Gràcies

 3. Silvia

  Arribar a casa amb gàbies plenes d’animals? Els animals no són objectes d’entreteniment! Hem d’inculcar als nostres nens el respecte i l’amor pels animals i no fer-los servir com a circ ambulant treient-los fora del seu hàbitat natural.
  No ens agrada gens aquesta iniciativa.

  • Bon dia Silvia, enetem el teu comentari, ja que estem utilitzant els animals. Ara bé, no és un circ ambulant, ni són animals extrets del seu medi.
   Entenem que l’activitat té un component educatiu en en el sentit que donem a conèixer els animals, la seva forma de viure, desmitificant la seva perillositat, posant de manifest que es mereixen un respecte i no cal matar-los perquè són lletjos o verinosos, que tots tenen un lloc important i imprescindible a la natura. Per altra banda sempre introduïm un discurs que preten prevenir la seva compra compulsiva.
   Són animals nascuts en captivitat, són sociables perquè ens els han donat diferents famílies que els han comprat sense pensar que són una responsabilitat per a tota la vida de l’animal i se’ls treuen de sobre. Moltes vegades arriben malalts, amb dèficits d’alimentació, temperatura, llum , … els hem de curar, legalitzar i que aquest animals estan controlats sanitàriament, tenen una persona que vetlla pel seu benestar.
   L’activitat de tocatoca pretén conscienciar, prevenir i aporta una solució al seu manteniment, que té un cost econòmic important, finalitat de la nostra associació.
   És a dir, no ens dediquem a caçar animals de la natura per exhibir-los, tot i que entenem la teva preocupació

 4. Cristina Ibáñez

  Bona tarda, he trobat molt interessant aquesta iniciativa i m’agradaria saber com s’organitza, amb qui s’ha de parlar, el preu, etc…..?

  Moltes gràcies

  Salutacions

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *