Taula d’orientació a la Mola

Categories: Excursions amb nens i Parcs Naturals.

La Mola és el punt culminant del massís de Sant Llorenç de Munt i del Vallès Occidental amb els seus 1.101,9 m d’altitud. Al cim s’hi troba el Monestir romànic de Sant Llorenç de Munt.

La Mola és un cim amb molta proximitat al Vallès, el monestir del seu cim i la possibilitat d’accedir amb cotxe a més de 800 m fa que sigui molt visitat. Els gradients de les carreteres que pugen a La Mola i a les urbanitzacions adjacents són bastant empinats, i en alguns indrets arriben al 22%.

La Mola, el cim de Sant Llorenç del Munt, és una de les destinacions més conegudes i concorregudes de l’excursionisme català, especialment per aquells que aneu amb nens.

Els que hi vagin a partir d’ara hi trobaran una novetat: una nova taula d’orientació geogràfica. Centenars de persones en un ambient de festa han celebrat la inauguració de la nova taula.

Camí
Tots els camins estan perfectament senyalitzats , així que és difícil perdre’s, encara que hi ha de diferents graus de dificultat.
I recordeu que en certs punts de La Mola no hi ha cobertura 3G, assegureu-vos de tenir la ruta ben clara abans de començar el camí!

Si aneu per l’anomenat camí dels monjos, des de Matadepera:
Quan arribes a aquesta localitat, ja trobes indicadors que t’assenyalen com accedir a l’inici del recorregut. Aquest es troba al final del carrer de Vista Alegre, en la part superior de la urbanització. És una ruta, curta però exigent, per la qual cosa, si els nens són molt petits i no estan habituats a caminar, recomanem dedicar tota la jornada i prendre-ho amb calma (si els nens no acostumen a fer excursions la recomanem a partir de 5 anys).

Per als qui vulgueu anar amb nens petit (cotxets) podeu fer la ruta que porta a La font de la Portella (Sant Llorenç del Munt i l’Obac):
La ruta que us proposem és d’anada i tornada, des de la Casa Nova de l’Obac fins a l’Obac Vell. El recorregut és molt planer i surt del pàrquing accessible de la Casa Nova en direcció nord per una pista pavimentada. Només començar, a la vostra esquerra, podreu gaudir d’una bona vista del massís de Montserrat. Seguiu sempre per la pista principal -deixeu a la vostra esquerra el camí del pou de glaç- i arribareu de seguida a les runes de l’antic mas de l’Obac Vell, des d’on podreu observar, al lluny, davant vostre, el monòlit conegut com el Paller de Tot l’Any

Jornada popular amb motiu de la inauguració de la taula d’orientació a la Mola.

Al cim hi ha una Taula d’orientació geogràfica, que identifica els elements del paisatge que són visibles. La primera de les taules va ser colocada l’any 1959, amb la finalització de la completa renovació aquest any (2009).

La Taula d’Orientació Geográfica de la Mola ens ha permès de situar-nos a la muntanya de Sant Llorenç i d’esbrinar tots els cims dels Pirineus, des de fa gairebé 50 anys. Aquesta nova Taula d’Orientació farà gairebé 3 metres de diàmetre per a que puguem gaudir encara millor del paisatge.

La nova taula d’orientació reprodueix la vista que es veu des de la Mola, amb indicacions de noms i alçàries de pobles i muntanyes. Des d’aquest punt és possible arribar a veure des de Mallorca fins a l’Aragó.

La taula s’ha construït a França amb pedra volcànica, s’ha pintat a mà i i està esmaltada per ser més resistent a l’erosió. Té gairebé 3 metres de diàmetre, i per garantir la fidelitat de la informació ha calgut un complex treball previ.

Les vistes des de la Mola són inoblidables i un veritable plaure per als amants de la fotografia, ja que des de diferents punts de la zona es poden aconseguir unes instantànies impressionants de Barcelona , Terrassa i els seus voltants i com no de la Muntanya de Montserrat, formant un dibuix màgic en l’horitzó…

On?
Està situat dins la Serralada Prelitoral entre la riera de les Arenes i el riu Ripoll, dintre del terme municipal de Matadepera i del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Separa les conques del Llobregat i el Besòs. D’altres poblacions properes són Terrassa, Castellar del Vallès, Mura, Sabadell i Sant Llorenç Savall.

Un cop arribeu
Trobareu un restaurant on  poder pendre alguna cosa. Però també podeu portar uns entrepans i menjar per allí.

Quan?
Qualsevol dia de l’any. Però recomanem anar els caps de setmana que és quan hi ha més activitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *