Ruta Modernista amb l’escola

Categories: Educació i nens.

Vam estar amb l’escola Mare de Déu de la Salut a Barcelona fent una Ruta Modernista.

Els nens eren molt petitons, de P5, així que les nostres guies, l’Eva i l’Ester, van adaptar la ruta a les seves edats. Una activitat molt més visual, buscant formes, colors i llegendes!

Comencem amb La Pedrera! Sabeu perquè l’anomenem així? I a què ens recorden les seves formes? Onades, flors, i és que a Antoni Gaudí li agrada molt introduir objectes i formes que recordessin la natura en les seves obres! Però encara que ara La Pedrera ens agradi molt, en l’època que es va construir no va ser així i va rebre moltíssimes crítiques i burles.

Després d’escoltar diverses històries i anècdotes sobre la casa i els propietaris, ens vam dirigir cap a l’Illa de la Discòrdia per conèixer 3 cases i 3 arquitectes diferents.

Primer vam conèixer la Casa Batlló, d’Antoni Gaudí. Plena de colors i formes que sembla que la casa estigui en constant moviment. Què hi veiem a la façana? Quins animals trobem? Els nens de l’escola Mare de Déu de La Salut eren molt espavilats i van trobar moltes formes i símbols a la façana de la Casa Batlló.

Després vam conèixer la Casa Amatller de l’arquitecte Josep Puig i Cadafalch. És l’anomenada la casa de xocolata i si ens fixem, la part de dalt de la façana ens recorda a una tauleta de xocolata! Aquesta casa també està plena de símbols i significat. Perquè no busquem junts aquests símbols? I els dracs? La princesa? I fins i tot trobem molts animals, cadascú fa un ofici! Però no només vam veure la casa per fora, sinó que vam poder visitar l’interior de la Casa Amatller i veure com són les cases modernistes per dins.

I finalment vam veure la Casa Lleó-Morera de l’arquitecte Lluís Domènech i Montaner. Perquè rep aquest nom? I podem trobar a la seva façana lleons i moreres? I tant! I també 4 dones amb 4 invents! Són els invents de l’època. Els veieu??

Després d’aquesta Ruta Modernista i de veure i conèixer les diferents cases, vam preguntar als nens quina els hi havia agradat més. Hi havia opinions de tot tipus! Però el més important és que vam gaudir d’un dia fabulós a Barcelona i vam conèixer una mica més sobre l’Art Modernista i la ciutat de Barcelona!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *