Ruta amb nens pels fars de la Costa Brava

Categories: Excursions amb nens i Parcs Naturals i Viatjar, vacances amb nens.

Avui al Petit Explorador us proposem una ruta diferent, original i preciosa! Visitar amb els nens els fars de la Costa Brava.

Visitant els fars de la Costa Brava en família, podrem descobrir algunes de les zones més increïbles de la costa catalana ja que, en la seva majoria, són excel·lents miradors.

Fidels a l’ofici d’orientar els navegants, els fars de la Costa Brava continuen emetent cada nit la llum que guia els vaixells, però només un és encara la llar d’un faroner.

Ruta amb nens pels fars de la Costa Brava de nord a sud: 

1. Far de s’Arnella

Visitant amb nens els fars de la Costa Brava

 • És un far del municipi del Port de la Selva. Hi trobarem unes vistes espectaculars i un paisatge enormement bucòlic. 
 • Situat en l’extrem nord de la badia del Port de la Selva, és possible arribar-hi des del centre pel camí de ronda que uneix aquesta localitat amb Llançà.
 • O de més fàcil accés, amb cotxe, disposa prop d’una àmplia zona d’aparcament.

 

2. Far de cap de Creus

Visitant amb nens els fars de la Costa Brava

 • Està a l’extrem més oriental de tota la península ibèrica, a l’altre extrem de Finisterre. L’un rep la primera escalfor de la seva llum i l’altre despedeix les llargues jornades a l’altre extrem del mar.
 • La fusió del mar i la muntanya en un espai tan reduït confereix un dels paisatges més excepcionals de l’Alt Empordà.
 • Trobareu un restaurant on podreu dinar amb els nens. Aquest restaurant té una situació privilegiada, bon menjar i vistes que et deixen sense paraules.
 • S’hi pot arribar en cotxe des de Cadaques.

 

3. Far de Cala Nans a Cadaqués

Visitant amb nens els fars de la Costa Brava

 • Excursió apta per nens, de 5 km de longitud (anada i tornada). El punt de sortida i arribada de la ruta és l’hotel Rocamar de Cadaqués. Des d’aquest punt, seguirem en tot moment el camí de ronda que ens porta fins al far. Fem la tornada pel mateix camí.
 • Les vistes de la badia de Cadaqués des de la punta de Cala Nans són precioses. Aquesta es una passejada ideal per a fer en família.

 

4. Far de Roses

Visitant amb nens els fars de la Costa Brava

 • El far de Roses va ser construït en 1864, com està indicat a la seva torre blanc, i està en un petit pujol sota el castell de la Trinitat. 
 • El passeig marítim de Roses passa per davant del far en la seva ruta cap a Cadaqués. Podreu gaudir de les fantàstiques vistes que hi ha des de la seva talaia privilegiada.

 

5. Far de Sant Sebastiá

Ruta amb nens pels fars de la Costa Brava

 • El Far es troba situat als afores del poble de Llafranc. A un pas de les millors platges de la Costa Brava, i a hora i mitja de Barcelona, a mitja hora de Girona i a pocs quilòmetres del poble medieval de Pals.
 • El motiu per visitar el far de Sant Sebastia és que des d’ell, en estar situat en el cim d’una empinada muntanya, es veuen unes vistes espectaculars.

 

6. Far de Tossa de Mar

Ruta amb nens pels fars de la Costa Brava

 • Es troba en un excel·lent estat de conservació. En el seu interior, es troba el Centre d’Interpretació de Fars del Mediterrani, una gran oportunitat per als amants d’aquests edificis.
 • Els nens podran conèixer més detalls sobre la seva construcció, ús, vida interior que es duia a terme, la història dels senyals marítims, etc. Les visites són guiades, posseeixen contingut multimèdia, i són sobretot recomanables a aquelles persones que tinguin curiositat pels fars.

 

 

 

Coneixeu algun altre far per afegir la ruta amb nens pels fars de la Costa Brava? deixa’ns la teva proposta als comentaris!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *