Parc Turó de Can Mates: parc dels tobogans gegants

Categories: Parcs urbans especials.

El parc es troba al turó de Can Mates, una petita muntanya que es troba al municipi de Sant Cugat del Vallès. El seu cim està a 200 m sobre el nivell del mar. La part de dalt ha esdevingut un mirador des d’on es poden observar vistes panoràmiques de la ciutat i part del Vallès Occidental com Terrassa, Montserrat i el Tibidabo, entre d’altres.

Parc Turó de Can Mates

El Parc del Turó de Can Mates queda connectat amb el nucli de Sant Cugat pel Parc Central. El Parc Central va des de Mira-sol fins al centre de la ciutat. Aquest ha estat reformat i disposa de superfícies i camins per fer esport a l’aire lliure com futbol o bàsquet i diverses zones de parcs infantils.

 

Parc del Turó de Can Mates

El Parc dels tobogans gegants de Sant Cugat del Vallès està situat al Parc del Turó de Can Mates, el parc més gran de la ciutat. Es tracte d’un parc de grans dimensions on els nens poden gaudir de diferents espais per jugar. El parc està dividit en zones o nivells que segueixen la tipologia irregular del terreny i on s’hi han instal·lat equipaments per a totes les edats.

Esplanada verda 

Parc Turó de Can Mates

A dalt de tot, hi ha una gran extensió plana d’arbres i verd, amb un circuit, a un extrem, per exercitar-se. És com un gimnàs a l’aire lliure, amb moltes barres i exercicis per exercitar la força i l’equilibri.

Parc Turó de Can Mates

Tobogans gegants

Tobogans gegants, es troben situats a la zona alta del parc. Els tobogans, són un dels grans atractius del parc, i cadascun té una estructura diferent:

Parc Turó de Can Mates

  • un doble per baixar alhora amb els amics
  • un amb petites ondulacions on els nens van fent saltirons
  • el tobogan del túnel amb corbes
  • el cobert en línia recta

Zona de jocs 

Parc Turó de Can Mates

En una zona inferior als tobogans, es troba la zona de la gran estructura de fusta amb ponts, escales, rampes, fustes d’equilibris, petits tobogans… a sobre d’un gran sorral hi trobareu la piràmide de cordes. També hi ha 2 tirolines i zones i mobiliari de joc per als més petits.

Parc Turó de Can Mates

Zona infantil  

Parc Turó de Can Mates

A l’últim nivell, es troba la zona pels més petits, amb tobogans més petitets, gronxadors amb arnés, etc. I al fons d’aquesta secció, dos genials tirolines que posen el punt i final a aquest parc tan complet.

Parc Turó de Can Mates

Pistes esportives

Parc Turó de Can Mates

Al parc també trobareu una zona amb pistes esportives on podreu jugar a basquet.

 

Com arribar al Parc del Turó de Can Mates?

S’accedeix pel carrer de Ramon Llull i hi ha una zona d’aparcament on poder aparcar el cotxe fàcilment.

 

Atenció! Últimament el parc s’està massificant, i això fa que aquest lloc tan bonic s’estigui degradant a ritmes vertiginosos. Per això des del Petit Explorador us demanem que entre tots intentem cuidar d’aquestes instal·lacions publiques tan bones per als nens.

 

En resum trobareu molt espai per jugar, zones verdes, fusta, sorra, i una infinitat de sensacions per als nens!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *