Parc del Castell de l’Oreneta

Categories: Parcs urbans especials.

El parc del Castell de l’Oreneta és un gran espai forestal que esdevé lloc de connexió de Barcelona amb la serra de Collserola. 17 hectàrees al peu de Sant Pere Màrtir que són el resultat de la suma de dues finques rurals, i on el que queda d’un castell, el de l’Oreneta, dóna el seu nom al parc.

Quan es va al parc del Castell de l’Oreneta val la pena planificar una sortida festiva de dia sencer. Es tracta d’una excursió en un bosc dins la ciutat. Al parc hi trobem:

 • Zones de descans
 • Àrees per al joc infantil, la més gran amb taules de ping-pong (Caldrà però que porteu les pales i la pilota.)
 •  Un altre aspecte destacat són les zones de pícnic, especialment la que hi ha a la part més alta del parc. Les taules gaudeixen de l’ombra d’un gran garrofer, i s’hi pot contemplar una excepcional vista panoràmica de Barcelona, des de Sant Adrià de Besòs fins al Prat de Llobregat.
 • Hi ha un bar on fan pollastres a l’ast, entre altres menjars.
 • Al costat del parc hi ha les piscines públiques de Can Caralleu, ideals per arrodonir un dia d’estiu.
 • Un dels principals atractius d’aquest parc és viatjar muntats en els vagons d’un tren en miniatura. El del Castell de l’Oreneta és un dels millors ferrocarrils reduïts a escala i tripulats d’Europa.
  Els diumenges, els visitants del parc poden viatjar en aquest tren des de les onze del matí fins a les dues de la tarda.
 • Un altre atractiu del parc és que  els més petits poden passejar en poni. Dins el Parc de l’Oreneta hi ha una petita hípica on es fan activitats recreatives i educatives, classes d’iniciació a l’equitació i festes d’aniversari on els nens i nenes aprenen com s’han de netejar i alimentar els ponis i tenen l’oportunitat de muntar-los.
 • Un mirador a la part alta de la ciutat. Des de diferents punts del parc es poden aconseguir vistes increïbles de la ciutat i de Collserola.
 • També els gossos tenen el seu espai, una zona d’esbarjo específica per a ells.

 

Tot i que per als grans, el Parc de l’Oreneta és un bosc urbà que perllonga Collserola dins de Barcelona, un lloc on perdre’s-hi i contemplar vegetació mediterrània de tota mena. Per als més petits és un món d’emocions, que van des de circular en un petit tren de vapor, pujar a lloms d’un poni, gaudir de les àrees de jocs infantils, etc.

Aneu al Parc de l’Oreneta i gaudiu dels arbres, zones d’ombra, caminets que es perden i conviden a explorar de forma segura, àrees de joc preparades i cuidades, l’atracció del tren i l’aventura amb els ponis!

Com arribar?
Adreça: c. Montevideo, 45. S’arriba la Parc de l’Oreneta pel carrers dels Esports, el passatge de la Blada, el carrer de Montevideo i pel carrer de Gaspar Cassadó.
Podeu anar en cotxe o en autobús (línies: 60, 66, V3, 130)

Horari:
Desembre, gener i febrer, diari de 10 a 18h.
Març i novembre, diari de 10 a 19h.
Abril i octubre, diari de 10 a 20h.
De maig a setembre, diari de 10 a 21h.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *