Parc de Vallparadís

Categories: Parcs urbans especials.

El Parc de Vallparadís a Terrassa és un parc urbà amb un conjunt d’activitats familiars molt àmplia.

Si ens fixem en l’etimologia del seu nom, Vallparadís ha estat al llarg dels segles un paradís: allà on els primers pobladors trobaven l’aigua necessària per a conreuar les seves fèrtils terres; allà on era més fàcil poder viure i s’hi establia un primer nucli de població…

Des de fa un milió d’anys, Vallparadís acull diverses formes de vida i cultura humana: els jaciments fòssils, els ibers, els romans, l’edat mitjana, la revolució industrial, la Terrassa de les grans transformacions del segle XX . . .

I avui en dia, des de març de 2011, Vallparadís ens suposa als actuals habitants poder disposar de més de 395.207m² de zona verda al mig de la ciutat. Tanta concentració de bellesa i cultura va motivar que el 9 de setembre de 1951 fos declarat aquest espai com a Monument Històrico Artístic per part del Govern de l’Estat.

Vallparadís és el pulmó verd de Terrassa. Un pulmó que també fa d’escenari de múltiples activitats lúdiques i culturals, i que s’ha consolidat com un dels punts de trobada habituals dels terrassencs i terrassenques per als seus moments d’oci i de lleure.

Podeu trobar:

a) Un circuit de trens de vapor o elèctrics en miniatura. Obert els diumenges al matí de 10h a 13h. Si porteu un dibuix de “La caixa et porta al tren” a qualsevol oficina de “La Caixa” us donaran una entrada gratuïta per aquest tren.

b) Un llac per passejar en barca a l’hivern.

c) Una piscina per banyarse a l’estiu. Un dels trets més característics és que hi ha una piscina a l’interior del parc. Té més de 4.000 metres quadrats i està oberta al públic a partir de Sant Joan fins a finals d’Agost. Una bona manera d’acabar una excursió o una ruta amb bicicleta. (Els dies de festa Major obre fins a les 2 de la matinada.)

d) Una zona d’aprenantatge científica per a nens i pares.

e) Hosteleria. Al parc hi ha:
– Restaurant La Muntanyeta. Obert els caps de setmana i altres dies per encàrrec
– Bar La Carbassa del Parc. Lloc: Les Hortes dels Frares
– Bar El Cau de les fades. Obert cada cap de setmana i a l’estiu cada dia.
– Bar de la piscina. Obert només a l’estiu.

f) Hi ha moltes zones de jocs infantils i camins amples i estrets que ens permetran passejar amb tranquil·litat gaudint del paisatge i escoltant els ocells que ens faran oblidar que ens trobem enmig d’una ciutat.

g) Si voleu fer senderisme amb nens petits, en poc més de mitja hora podrem recórrer el Parc de Nord a Sud i descobrir tots els seus racons.

h) També podeu celebrar la vostra festa d’aniversari. Consulteu la nostra Animadora infantil!

 

Observacions:

  • El parc de Vallparadís és completament accessible per a persones amb discapacitats, té rampes en tots els seus accessos, i ascensors. La piscina, i el ferrocarril també estan adaptades.
  • També a les zones de jocs infantils s’han inclòs atraccions que afavoreixen la integració dels nens i nenes que tenen discapacitats motrius o psíquiques. Hi ha jocs que fomenten el joc tranquil i uns altres on s’han d’utilitzar les mans.
  • Trobareu molts serveis, com a fonts, lavabos públics, cafeteries i restaurants, així com zones de pícnic perfectes per menjar i descansar a l’aire lliure.

 

Com arribar? 

  • Si veniu en tren per la RENFE només sortir mirant a llevant veureu a l’esquerra el Parc del Nord i a la dreta una mica més endavant la capçalera del Parc de Vallparadís.
  • Si veniu en tren amb el ferrocarrils de la Generalitat FGC. en sortir de l’estació aneu cap al centre de la ciutat i seguint carrer Font Vella amunt sempre recte, passareu posteriorment pel Passeig del Compte d’Ègara i després ja estareu al Parc (10 minuts des de l’estació).
  • Si veniu en cotxe entreu a Terrassa per la sortida Terrassa Centre i seguint la carretera de Montcada, que trobareu a la dreta de la primera rotonda, arribareu a la part centre-sud del parc, travessant-lo per sobre per un pont.

 

Si aneu al parc de vallparadís no oblideu d’enviar-nos fotografies. Un gran parc per gaudir en família.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *