Parc de la Creueta del Coll

Categories: Parcs urbans especials.

El Parc de la Creueta del Coll és un espai ideal per a tota la família! Ofereix unes magnífiques vistes de la ciutat, una enorme plaça, espais on descansar sota l’ombra, té zona de pícnic i un llac.

 

La gran plaça:

La gran plaça, delimitada en part per una pèrgola i protegida al fons per les parets del que va anar una pedrera, ens dóna la benvinguda si accedim a l’espai des del passeig de la Mare de Déu del Coll.

Parc de la Creueta del Coll Parc de la Creueta del Coll

Hi ha una zona de joc infantil amb gronxadors i tobogans, taules de ping-pong i un bar.

Llac: 

El llac del Parc de la Creueta del Coll es converteix en una piscina pública a l’estiu. Una alternativa refrescant i a bon preu per passar un gran dia d’estiu!

Parc de la Creueta del Coll

El gran llac és un espai únic perquè els nens es banyin i es diverteixin amb la total tranquil·litat dels pares. Hi ha socorristes que estan atents a tot moment del que passa dins i fora de l’aigua. L’espai total que ocupa el llac és de 2.100 m2 i la profunditat màxima és de 60 cm.

El propi llac fa una forma irregular creant, a la zona del mitjà, una illa poblada per palmeres que li dóna, fins i tot, un toc exòtic.

 

Parc de la Creueta del Coll

Fora del llac, en una de les bandes, hi ha una zona molt àmplia de gespa on poder descansar i estendre les tovalloles per prendre el sol. Realment és com estar a la platja però amb l’avantatge d’estar en un espai tancat i recollit, on es gaudeix de tranquil·litat, i on no cal preocupar-se per si els nens es perden.

Escultura de Chillida:

En un extrem del llac, hi ha una escultura de formigó que queda suspesa en l’aire per uns cables d’acer que la subjecten. Titulada l’Elogi de l’aigua, aquesta és una obra de l’escultor Eduardo Chillida.

Mirador i zona de pícnic:

Si seguim els camins que ascendeixen a la part alta, trobarem una vegetació frondosa d’arbres i arbustos.

Parc de la Creueta del Coll

A dalt de tot, ja en la part forestal del parc, s’arriba a una zona de pícnic, adornada pel verdor dels pins, en un costat, i la vegetació que ha anat creixent i que acoloreix les parets de l’antiga pedrera del Coll, en l’altre. La vista de la ciutat és espectacular.

Parc de la Creueta del Coll

Serveis:

  • Vestuaris, lavabos, infermeria.
  • S’organitzen activitats dirigides: piragüisme, gimnàstica, jocs aquàtics infantils i tallers.
  • Hi ha zona per a la pràctica d’esports: bàsquet, ping- pong i petanca.

 Parc de la Creueta del Coll

Com arribar?  

El Parc de la Creueta del Coll està situat en el districte de Gràcia de Barcelona, a la zona de Vallcarca. L’entrada principal està situada en el Passeig Mare de Déu del Coll 77.

Es pot arribar amb diversos autobusos (87, V17 i 92). O des de la parada de metro “Coll Teixonera” (la qual té ascensor).

 

Horaris: 

De dilluns a diumenge: A partir de les 10 i fins al capvespre, quan enfosqueix.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *