Parc de Catalunya a Sabadell

Categories: Excursions amb nens i Parcs Naturals i Parcs urbans especials.

El Parc Catalunya és un dels espais emblemàtics de la ciutat de Sabadell. Ofereix multitud d’espais i activitats d’esbarjo ideal per anar amb nens de totes les edats.

Ara que els nens estan de vacances al Petit Explorador us volem proposar passar un dia al Parc de Catalunya a Sabadell, ja que és molt fàcil accedir i està a només a 30min des de Barcelona.

Parc de Catalunya a Sabadell 

El parc consta de diferents espais i zones d’entreteniment:

EL LLAC

És un llac artificial format per un llac principal i dos petits llacs. El llac concentra una gran part de la oferta lúdica del parc Catalunya:

Parc de Catalunya a Sabadell

  • L’embarcador: on es lloguen barques i patins a l’estiu
  • Un seguit de locals: situats al voltant del llac trobem diferents opcions per prendre alguna cosa en un ambient familiar.
  • Els animals: al llac hi viuen una important comunitat de peixos, dues parelles de cignes blancs, a més d’unes 35 parelles d’ànecs de diverses espècies. Aquests animals nien a l’illa i la seva alimentació és controlada, per tant no cal donar-los menjar, però si que podem anar a observar-los amb els peques.

JOCS INFANTILS

El Parc de Catalunya a Sabadell compta amb una extensió enorme de gespa i parcs infantils per a diferents edats. Té dues àrees de jocs infantils.

Parc de Catalunya a Sabadell

  • A l’entrada del parc per l’Av. Lluís Companys,
  • A la plaça d’Ernest Lluch, on trobem dos espais: una zona envoltada de tanca, destinada als infants més petits, i una altra zona destinada a infants de més edat, amb multitud d’estructures de jocs, i un joc combinat de més de 9 metres d’alçada, amb un tobogan tubular en espiral.

CIRCUIT DE BICITRIAL I PARC DE PATINATGE

El circuit de bicitrial compta amb un sistema de senyalització que indica el nivell de dificultat de cada zona i de cada obstacle. El circuit disposa de:

Parc de Catalunya a Sabadell

  • una zona artificial amb formigó i grans pneumàtics
  • i una zona amb roques, troncs i travesses de tren.

La zona de patinatge disposa de multitud d’elements i obstacles. Es troba al costat del circuit de bicitrial. Al parc de patinatge és obligatori l’ús del casc, proteccions per a les cames, guants i calçat adequat.

L’OBSERVATORI ASTRONÒMIC

A la part més alta del parc hi trobem l’Observatori Astronòmic, on hi podem trobar una exposició permanent, una biblioteca, un auditori per a 40 persones i el telescopi privat més gran d’Europa. S’hi fan sessions públiques d’observació a hores convingudes.

Parc de Catalunya a Sabadell

AMFITEATRE

Al la part central del parc es situa l’amfiteatre, que acull concerts i actuacions multitudinàries, amb una capacitat per a 40.000 persones.

 

EL TREN EN MINIATURA DE CAN RULL

La zona Oest del parc de Catalunya, al voltant de la masia de Can Rull, hi ha un circuit ferroviari en miniatura.

Parc de Catalunya a Sabadell

És un circuit de 3km de longitud, amb una durada de trajecte de 23min. I té tots els ingredients necessaris per gaudir d’un viatge amè (un viaducte, sis túnels, etc.).

El circuit ferroviari disposa d’uns horaris fixes que permeten gaudir de les instal·lacions durant tots els caps de setmana i festius de l’any.

 

Si voleu  sortir el cap de setmana amb nens a Sabadell llegiu el post del blog: Que fer a Sabadell amb nens

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *