Parc Catalunya de Sabadell

Categories: Parcs urbans especials.

El Parc Catalunya de Sabadell consta de 43 hectàries amb una gran extensió d’arbres i natura. És un d’aquests parcs ben ideat i pensat per a totes les edats, per a tota la família, on tothom trobarà el seu espai.

El Parc Catalunya es troba al Districte 4 de la ciutat, i està delimitat per l’avinguda de Francesc Macià, l’avinguda de Lluís Companys, l’avinguda d’Andreu Nin i el carrer de Prat de la Riba. És un dels espais emblemàtics de la ciutat de Sabadell, i ofereix multitud de possibilitats d’esbarjo.

El Parc de Catalunya disposa de diversos equipaments:

 • Ferrocarril
  A la zona oest del parc de Catalunya, situat al voltant de la masia de Can Rull, hi ha un circuit ferroviari de tres quilòmetres de llargada i dues vies d’amplada. El recorregut en tren té una durada de vint-i-tres minuts de trajecte i passa per un viaducte i sis túnels. Es tracta d’un dels circuits ferroviaris més grans d’Europa.
  Horari:
  Del 16 setembre al 14 de juny: diumenges i festius d’11 a 14 h
  Del 15 de juny al 15 de setembre: diumenges i festius de 18 a 21 h
 • Llac 
  El parc de Catalunya té un llac artificial de 8.439 m², una capacitat d’uns sis milions de litres, un salt d’aigua de quatre metres d’alçada i un brollador situat a la part central.
  Al llac s’hi troben cignes, ànecs, carpes i gambúsies.
  Hi ha un embarcador amb una trentena de barques. Els caps de setmana es poden llogar per fer un passeig pel llac. També es lloguen cotxes de pedals i patins en línia.
  Cada diumenge hi ha exhibició de vaixells teledirigits.
 • Parc infantil els nens poden anar sense perill. Al parc Catalunya trobem dues àrees de jocs infantils. Una d’elles està situada a l’entrada del parc per l’Av. Lluís Companys, i l’altra es situa a la plaça d’Ernest Lluch, on trobem un gran àrea de jocs estan pensades pels més petits però també hi ha zones d’esbarjo per a nens i nenes a partir de 8 anys, més atrevits i amb ganes d’aventura.
 • Observatori astronòmic
  A la part més alta del parc hi ha ubicat un observatori astronòmic. És un edifici municipal gestionat per l’Agrupació Astronòmica de Sabadell. Hi ha una exposició permanent, una biblioteca i el telescopi privat més gran d’Europa.
  Es fan sessions públiques d’observació a hores convingudes.
 • Amfiteatre
  Al mig del parc i al costat de l’observatori astronòmic hi ha un amfiteatre on es fan concerts i actuacions amb una capacitat per a 40.000 persones. Durant la Festa Major acull la festa organitzada per l’emissora de ràdio Máxima FM.
 • Al llarg dels anys, al parc de Catalunya s’hi han anat incorporant escultures, plaques commemoratives i monòlits.
 • Skatepark es pot practicar totes les piruetes inimaginables a partir dels 12 anys.
  A l’skatepark és obligatori l’ús del casc, proteccions per a les cames, guants i calçat adequat.
 • Circuit de biketrial.
  L’escola del Club Bicisprint de Sabadell ofereix classes d’iniciació i de perfeccionament per a totes les edats.
  El circuit té diversos graus de dificultat que estan senyalitzats i compta amb dues zones diferenciades on hi ha diferents obstacles: pneumàtics, roques, troncs, travesses de tren o formigó. Un espai pensat per a tots els nivells.
 • Zona amb aparells de gimnàstica per a la gent gran
 • Zona d’esbarjo per a gossos
 • Zona Wi-Fi
 • A la Pineda podreu fer un pícnic i descansar a l’ombra.
 • Serveis: fonts, cafeteries i restaurants i diverses tendes, centres comercials i cinemes als voltants.

 

Com arribar?

Adreça: c. de Prat de la Riba, 104
Per arribar al parc des de Barcelona, agafar la C-58 direcció Sabadell, sortida Sabadell Centre i Av. Francesc Macià, allà trobareu un pàrquing de zona blava, hi ha diverses entrades al parc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *