Museus per nens a Barcelona ciutat

Categories: Museus i arts per nens.

Alguns pares creuen que els museus no són un espai recomanable per a nens. Res més lluny de la realitat!  Els nens poden passar una tarda molt divertida als museus. Fins i tot molt museus tenen activitats i tallers pensades especialment per als més petits de casa. El Petit Explorador us presenta alguns museus per nens a Barcelona ciutat.

El museu pot ser un món de sensacions, aprenentatges i experiències on els nens s’ho passaran en gran amb l’art, les ciències i la història.

Llistat de museus recomanats per anar amb nens :

 • Fundació Joan Miró Barcelona : Entre les seves activitats més destacades, es troben els tallers d’arts plàstiques i els d’animacions sonores i arquitectura.
 • Museu Picasso : El Museu Picasso ha obert fa uns anys un nou Servei d’Educació, amb la voluntat d’iniciar un projecte obert al món educatiu.
 • Museu de Cera de Barcelona: El temps s’atura i la cera pren vida en algunes de les figures més representatives de la història de la humanitat.
 • Museo Egipci de Barcelona: La Fundació Arqueològica Clos ofereix tallers infantils i juvenils durant els caps de setmana i en els períodes de vacances escolars, tant a les instal·lacions del Museu Egipci com al Campus Arqueològic.
 • Museo de la Música: El programa educatiu del Museu de la Música s’adreça tant a grups d’estudiants d’educació Infantil, Primària, Secundària, Batxillerat i escoles de música.
 • Museo Marítim: Este museo dissenya diferents eines per facilitar l’accés al patrimoni marítim, tant dels estudiants com del conjunt familiar.
 • Museo de historia de Catalunya: El Museu d’Història de Catalunya és un espai obert per a l’aprenentatge de la història a l’abast dels alumnes de tots els nivells educatius. El servei educatiu us ofereix la possibilitat de viure la història en primera persona, tant a les sales del museu com als conjunts monumentals.
 • MNAC-Museu Nacional d’Art de Catalunya : Les famílies i les entitats d’oci poden trobar activitats de tota mena, conduïdes pels educadors del museu o per fer de manera autònoma.
 • Caixaforum: El centre de Barcelona té atractives eexposicions per anar amb tota la família.
 • Cosmocaixa : Aquest museu també compta amb una llarga llista d’activitats dirigides especialment per als nens.
 • Museu de Ciències Naturals: Tallers conduïts per educadors amb jocs i exercicis perquè els més petits aprenguin alguns aspectes de les ciències naturals.
 • Museu de la Xocolata : El gremi de pastissers de Barcelona és el creador d’aquest famós museu que recull l’origen de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva distribució pel continent.
 • Museu del Mamut: Aquest museu de paleontologia té una exposició única dedicada als animals de l’Edat de Gel. Posseeix una rica col · lecció d’esquelets i altres restes d’aquests animals prehistòrics. Només en aquest museu els visitants tindran l’oportunitat de tocar les dents i ullals d’un mamut amb les seves pròpies mans.

Us animem a conèixer Museus per nens a Barcelona ciutat i gaudir d’una tarda divertida. Alguns d’aquests museus per nens a Barcelona ciutat ofereixen activitats gratuïtes amb el preu de l’entrada que van adreçades a nens, tipus: recerca d’informació, jocs d’investigació, … I en altres casos és convenient entrar primer per la botiga i potser adquirir un llibre per a nens on normalment s’inclouen jocs, endevinalles o simplement deixar-se guiar pel llibre que identifica les parts més interessants pels nens, explicades amb un vocabulari planer i senzill.

Recordeu que hi ha la nit dels museus, o dies on els museus son gratuïts.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *