Museus del món amb nens

Categories: Museus i arts per nens i Viatjar, vacances amb nens.

Plogui, faci fred o calor, sempre pot resultar una bona opció visitar un museu en família. Avui us proposem un llistat de museus del món per visitar amb nens i fer alguna cosa diferent alhora que aprendre una mica.

 

Museus del món amb nens:

 1. Museu d’Història Natural de Londres

Aquest gran espai cultural relacionat amb la Terra i la naturalesa, a més de ser un dels més complets del món, la seva entrada és totalment gratuïta.

Museus del món amb nens

La zona més famosa és la de paleontologia, un recorregut molt amè ple d’esquelets de dinosaures de les més diverses talles i tipus. La visita a aquesta part del museu acaba en una sala en la qual hi ha un gran tiranosaure articulat que crea efectes bastant realistes. Els nens es queden amb els ulls com a plats.

 

 1. Eureka! D’Inglaterra

Museus del món amb nens

Amb més de 13 hectàrees d’extensió, Eureka! és un lloc únic per als nens de 0 a 11 anys, on aprenen sobre si mateixos i del món que els envolta per mitjà del joc, la imaginació i la creativitat.

 

 1. Cosmocaixa de Barcelona

El super-museu ofereix als visitants la possibilitat de submergir-se en un món ple de sensacions i idees, destacant el planetari en 3D, el Toca, toca!!, el bosc inundat, el Mur Geològic, la Sala de la Matéria, l’espai Top Ciéncia i el Creactivity, amb C.

Amb nens al CosmoCaixa

I no podem passar per alt les exposicions temporals, que solen acaparar l’atenció de milers de famílies cada any.

 

 1. Zoom Children´s Museum de Viena

El museu Zoom té com a política que els nens de 0 a 14 anys interactuin lliurement amb els objectes que estan al seu al voltant i que puguin jugar durant tota l’experiència.

Museus del món amb nens

Tots els ambients estan dissenyats perquè els nens puguin posar-se en situacions que els permetin descobrir la seva creativitat i les seves habilitats.

 

 1. Museu de Lego de Praga

Museus del món amb nens

El Museu de Lego a Praga és per grandària i nombre d’obres exposades, no només el més gran de la República Txeca, sinó també de tot el món. Es mostra als visitants més de 2.500 dissenys originals, tots construïts amb els famosos maons de colors.

 

 1. MoMA de Nueva York

Museum of Modern Art de Nova York, s’ha convertit per mèrits propis en el museu d’art modern més important del món.

 

 1. Museu del Còmic de Brussel·les

Museus del món amb nens

Rendeix tribut a l’afició belga pels còmics (anomenats bandes desinées) i a molts dibuixants mundialment coneguts. Especialment se centra en Tintín, el famós reporter creat pel belga Hergé en 1929.

 

 1. Museu Leonardo Da Vinci de Florencia

Museus del món amb nens

No és un dels millors museus de Florència, però sí és un dels més recomanats per a nens ja que el seu objectiu és mostrar al públic la vida i obra del geni Da Vinci, entre altres coses, a través d’experiències tàctils i proves amb els invents de Leonardo.

 1. The Children’s Museum d’Indianàpolis, EE.UU

Museus del món amb nens

Aquest museu, catalogat per la revista Forbes com un dels millors 12 museus per a nens al món. Els visitants poden explorar les ciències físiques i naturals, història, cultures del món, les arts, veure com vivien els dinosaures fa 65 milions d’anys.

 

 1. Papalote Museo del Niño de Ciutat de Mèxic 

Museus del món amb nens

Sota l’emblemàtic lema “Toco, Jugo i Aprenc”, Papalote és el primer museu per a nens a Mèxic. La seva creació va ser en certa forma una resposta a la tendència mundial en el camp dels museus infantils.

 

 1. Fundació Joan Miró de Barcelona

fundacio joan miro

Poques obres atrapen l’atenció dels nens com les d’art abstracte. Per això, visitar la Fundació Joan Miró pot ser un bon pla per despertar la creativitat de tota la família.

 

 1. Museu Nacional de l’Aire i de l’Espai de Washington D.C.

Museus del món amb nens

El National Air and Space Museum alberga la major col·lecció d’avions i naus espacials del planeta. Els nens exploraran les meravelles de l’aire i l’espai, aprenent sobre les parts i la mecànica d’avions de combat, avions i naus espacials.

 

 1. El museu de nens de Seoul, Corea del Sud

Museus del món amb nens

Ofereix exhibicions completament interactives. Algunes de les activitats més destacades consisteixen a explorar un bosc natural; assumir i conèixer el rol d’un doctor fins a una ballarina o un veterinari; enviar-li una carta al seu amic marcià; o passar hores al millor parc aquàtic de la ciutat.

 

 1. El Musée d’Orsay de Paris

Proposa recorreguts-jocs a realitzar en família i visites lúdiques especialment creades per als nens. A més, l’aplicació per tablet «Le Musée d’Orsay en famille» permet descobrir les col·leccions a través de diferents recorreguts temàtics.

Museus del món amb nens

D’aquesta manera, els visitants, equipats d’una tablet tàctil, poden recórrer-se el museu apropiant-se tots els racons.

 

 1. Victoria & Albert museum a Londres

Museus del món amb nens

Al Museu podeu trobar una sala únicament per a nens, on es realitzen tallers i hi ha zones de jocs relacionats amb el disseny i l’art. A més de conèixer el museu a través d’altres activitats com a jocs, classes de ceràmica, funcions…

 

 1. Museu Nacional del Prado de Madrid

Museus del món amb nens

Les diferents activitats que configuren “El Prado en família” estan pensades perquè petits i grans gaudeixin junts del Museu. Des d’una edat molt primerenca, els nens es familiaritzen amb l’art i, més concretament, amb les col·leccions del Museu del Prado.

 

 1. Els museus Vaticans de Roma

Museus del món amb nens

El Tour Familiar és una espècie de Gymcana, en la qual cal anar buscant les imatges indicades en el plànol. Ens proposaran jocs o endevinalles perquè la visita ens resulti molt més atractiva.

 

 1. Caseta Museu del Ratón Pérez de Madrid

Museus del món amb nens

Nens i grans podreu conèixer de primera mà com era la casa en la qual vivia el ratolí. També consultar la documentació històrica que existeix sobre el personatge. Així com observar dents de llet “certificats” de personalitats com Beatrix Potter, Beethoven, Isaac Newton o Rosalía de Castro. L’edat recomanada és de cinc anys en endavant.

 

 1. Canadian Children’s Museum de Quebec

Museus del món amb nens

El museu funciona dins del Museu de la Civilització. Dins d’ell a través del joc es poden conèixer els costums dels diferents països, està el mercat, la tenda, els mitjans de transport. Realment molt didàctic tot.

 

 

Aquests són alguns dels millors museus per a nens, sens dubte existeixen molts més, però sempre és bé tenir una idea a l’hora de viatjar. Has visitat algun d’aquests museus? Ens recomanes algun més?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *