Museu de la Xocolata

Categories: Museus i arts per nens.

El Museu de la Xocolata és un equipament dinàmic impulsat pel Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona, ubicat a l’antic convent de Sant Agustí, que presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió com un element situat entre el mite i la realitat, entre les propietats medicinals i el seu valor nutritiu, que relacionen tradició amb futur i que formen part del nostre imaginari col·lectiu.

El Museu de la Xocolata es troba ubicat en un edifici històric que ja va tenir una relació amb la xocolata: al segle XVIII l’exèrcit borbònic era un fanàtic consumidor d’aquest producte, i segons les ordenances, la xocolata estava present en els menús de les acadèmies militars d’aquell segle: «Para desayuno de cada cadete y oficial de compañía se dará onza y media de chocolate con un cuarterón de pan…», i quan la tropa estava de guarnició a les casernes també es prenia usualment xocolata.

Des de l’època dels descobriments a partir del segle XV, la xocolata ha tingut un paper dins del teixit econòmic i social de la Ciutat Comtal. D’aquesta manera, el port de Barcelona va actuar com a punt de partida del producte per a la seva comercialització i difusió per Europa.

Tanmateix, és a la ciutat, a finals del segle XIX, on es reconeix el primer obrador que transformà la xocolata com a beguda en un producte sòlid.

A més, hi ha un munt d’activitats pels nens!I els menos de 7 anys no paguen entrada! Així que no deixeu passar l’oportunitat de visitar el meravellòs Museu de la xocolata!

  • Festa de la tardor:  Hi hauran castanyes, xocolata calenta, melindros, pastisseria de tardor… Tot això acompanyat d’un munt d’activitats inspirades en aquesta època de l’any. Tallers de maquillatge facial, tirs de castanyes, pintura amb xocolata, música i divertides coreografies, pesca de fulles i moltes sorpreses més que faran les delícies de grans i petits.
  • Taller de Sant Jordi al Museu de la Xocolata. Per celebrar la diada de Sant Jordi, el Museu de la Xocolata farà aquest taller en què els nens podran fer amb les seves mans els deliciós pastís de Sant Jordi, tradicional de les pastisseries artesanes. És imprescindible la reserva. Per a nens d’entre 6 i 12 anys.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *