Museu de la Música

Categories: Museus i arts per nens.

Al març de 2007, el Museu de la Música va obrir de nou les portes al públic a L’’Auditori, amb una presentació totalment renovada de les seves col·leccions d’’instruments i documents musicals.

La nova exposició permanent acull prop de cinc-cents instruments de diferents èpoques i cultures, una col·lecció que està considerada com una de les més importants de l’Estat espanyol. El recorregut principal anomenat, Orpheus, comença amb una introducció als elements constitutius de la música i continua amb la seva evolució en el temps i l’’espai.

Ocupen un lloc destacat els instruments de teclat i la col·lecció de guitarres, com també la Sala dels Músics Catalans. Desplegant-se en paral·lel a les col·leccions, es troba «La permanència del so», una exposició a l’entorn de la necessitat de fixar la música en diferents suports al llarg del temps, des de l’’escriptura musical fins als avenços tècnics per a l’enregistrament i la reproducció del so. Punt final és la Sala d’’Interactius, on el visitant pot manipular des d’objectes i maquetes fins a instruments reals que donen resposta a la pregunta, «Per què sona?».

El Museu ofereix al visitant la possibilitat de visitar l’’exposició permanent d’’una manera flexible, guiat a través dels diferents itineraris temàtics. Orpheus , per al públic general, és el nom de l’’itinerari principal; per a grups escolars, famílies i altres col·lectius hi ha el Petit Orpheus. Aquests itineraris audiovisuals alternatius s’’han de concertar prèviament i també s’ofereixen en diversos idiomes: català, castellà i anglès.

Visita el museu amb nens

Vine a conèixer el Petit Orpheus: nom de la visita comentada per a famílies i públic en general: un viatge per la història de les músiques.

La visita recorre la col·lecció d’instruments musicals del Museu de la Música. Conduïts per un educador, travessarem el “bosc sonor” tot descobrint i escoltant un sarangi de l´Índia, una sansa africana, un kundu de Nova Guinea, una gralla catalana i un koto japonès… entre molts d´altres instruments provinents de zones i temps llunyans. També passejarem per les diferents èpoques històriques a través de l´itinerari audiovisual Petit Orpheus que ens presenta els instruments com a testimonis de l´evolució musical. L´itinerari finalitza a la sala d´interactius, on podrem experimentar amb jocs didàctics i interpretar amb instruments musicals.

Durada aproximada: 50 minuts
Edat recomanda: a partir de 6 anys.

Durant els mesos d’agost i setembre -fins a les festes de la Mercè- la visita comentada és en castellà i anglès.

Per a grups d’adults: s’ofereixen també altres horaris i cal concertar prèviament la visita comentada.

A on?
El Museu de la Música es troba a L’Auditori. C/ Lepant, 150, 2a pl.

Com arribar-hi? 
Metro: Marina, Glòries (L1), Monumental (L2)
Autobús: 6, 7, 54, 62, 92, V21 i H12
Tren de rodalies: Clot i Arc de Triomf
TRAM T4: Auditori-Teatre Nacional
Bicing: av. Meridiana – Padilla
Aparcament al carrer Padilla, 159

Horari del Museu
De dimarts a dissabte i festius, 10 a 18 h.
Diumenges de 10 a 20 h.
Dilluns tancat (excepte els festius 21 d’abril, 9 de juny i 8 de desembre)

Jornades de portes obertes!!!
Visita el museu de la música gratis: 

Tots els diumenges, a partir de les 15 h.
1r diumenge de mes
12 de febrer, Santa Eulàlia
18 de maig, Dia Internacional dels Museus
La Nit dels Museus (de 19h a 1h de la matinada)
24 de setembre, Festes de la Mercè
22 de novembre, Santa Cecília

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *