Museu de la Cera

Categories: Museus i arts per nens.

El Museu de la Cera de Barcelona recull una important col·lecció de més de 200 figures de cera de personatges reals i de ficció.

El temps s’atura mentre la cera pren vida en algunes de les figures més representatives de la història de la humanitat, al Museu de Cera de Barcelona!

A més de les figures de cera, el Museu de Cera de Barcelona compta amb l’atractiu afegit del preciós edifici renaixentista en el qual es troba. Algunes sales, com el “Saló del recital”, presenten les seves figures entre el mobiliari i la decoració originals. Probablement l’estada més curiosa sigui la càmera cuirassada de l’entitat bancària que es trobava anteriorment a l’edifici.

El museu consta de varies parts dividides per temàtiques:

 • Escala d’honor: es troba just passada l’entrada al museu. És un exemple perfecte de l’arquitectura d’estil vuitcentista. Aquesta escala de marbre puja majestuosament amb la seva catifa vermella, que convida a entrar al misteriós indret.
 • Saló del recital: conserva el mobiliari, la decoració i el celatge de Vilaró (1906). Aquí les figures més destacades del món de la música i la literatura toquen les seves simfonies acompanyats de figures com Lady Di o Teresa de Calcuta.
 • Pati de cristall: és cobert amb un exemplar de volta de vidre i presidit per un oli de Vilumara i Junyent (1908). Hi figuren grans personatges de la història recent com Joan Carles i Sofia, així també com el príncep Carles i Camilla Parker Bowles. En aquesta sala, a més, hi ha l’Ateneu amb figures com Miguel de Unamuno o Einstein. Un Ateneu que manté la decoració original del que fou l’antic despatx del director del banc que abans s’emplaçava a l’edifici.
 • Saló gòtic: aquest saló és d’estil neogòtic català inspirat en el Saló del Tinell de Barcelona, els arcs de pedra del qual suporten una coberta de fusta. La gràcia d’aquest és que és el resultat d’una il·lusió vista amb un mirall, el qual reflecteix l’altra meitat de l’arc.
 • Cambra cuirassada: és original de l’entitat bancària que tenia la seu a l’edifici i va haver d’obrir-se en una paret amb un bufador per permetre-hi la visita. Aquí s’hi reprodueix l’atracament en un banc i, secundàriament, també hi ha un llibre de dedicatòries.
 • Passatge del Terror: en aquest temut indret, s’hi poden veure els assassins en sèrie més importants de la història com Garyl Chessman.

A on es troba? 

Està situat a l’antiga seu del Banc de Barcelona, en un edifici que data de 1867. Al carrer de la Banca número 7 (baixant a l’esquerra de la Rambla).

En aquest edifici d’arquitectura neoclàssica podràs fruir d’escenes sorprenents i admirar el virtuosisme dels creadors de tots els personatges que viuen en aquest curiós Museu, ubicat en el cor de la ciutat.

Informació pràctica

Preu del Museu de Cera:

 • Adults (més d’11 anys): 15.00 €
 • Nens de 5 a 11 anys: 9.00 €
 • Pensionistes i Carnet Jove: 9.00 €
 • PACK TOT INCLÒS: 29.00 €
  Entrada al museu
  Audio-guia
  Llibre catàleg
  Foto exclusiva de record
  Dte. 10% al Bosc de les fades – Passatge del Temps – El colmado

Horari del museu de la cera

 • De dilluns a divendres: de 10:00 a 13:30 – 16:00 a 19:30
 • Dissabtes, diumenges i festius: d’11:00 a 14:00 – 16:30 a 20:30
 • Estiu: de 10:00 a 22:00

 

No ho penseu més i aneu al museu de la cera amb els nens. Hi trobareu cantants, músics, pintors, escultors, emperadors, reis, aventurers, pensadors, i molts més!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *