Museu de Ciències Naturals

Categories: Museus i arts per nens.

Voleu explorar un bosc secret? Voleu conèixer els insectes més estranys? Voleu saber com viuen? ¡Al Museu de les Ciències Naturals de Barcelona ho podeu descobrir!

  • L’activitat de “Explorar el món, explorar la vida” va dirigida a nens de més de set anys i se centra en l’exposició temporal que hi ha al museu. Actualment trobem la mostra “Exploradors: aventura i biodiversitat”.
  • Lourdes, l’educadora del centre, acompanya les famílies fins a una de les sales de tallers del museu on trobem una gran pantalla. Ens asseiem i ens explica que avui ens convertirem en EXPLORADORS! Tanca la llum i ens endinsem en un viatge pel bosc secret.
  • En finalitzar el viatge, s’obren els llums i és el moment d’aprendre a explorar. Hi ha quatre activitats, dividides en diferents espais. En cadascuna els nens i nenes han de descobrir, observar i examinar!

Quines activitats trobem?

  • “Biodiversitat: passem Comptes!”, Manegessin provetes, bàscules i balances com si fossin grans químics.
  • “Explora!”, Amb lupes i microscopis observessin diferents animals marins
  • “Biodiversitat: components i CONFLICTES”, jocs simbòlics per poder comprendre els diversos tipus de boscos, vegetació, fauna ..
  • “Diversitat de blancs”, saps que hi ha fins a vuit tipus de blancs? Descobreix!
  • Amb aquestes activitats podem gaudir en família durant una hora i mitja d’una manera diferent. Els nens aprendran d’una manera divertida el que és la biodiversitat. I què és millor que aprendre explorant i jugant?

Aprendre una mica més:

¿S’han preguntat mai que són els túnels que van d’un costat de la carretera a un altre? Són els corredors biològics, aquests passos impliquen una connectivitat entre els dos costats de la carretera perquè els animals puguin passar i no es trenqui la diversitat i la interrelació entre ells. Actualment són una eina nova per promoure la conservació de la natura i la biodiversitat.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *