Museu de Charlie Rivel

Categories: Museus i arts per nens.

Charlie Rivel

va ser i encara és el pallasso català més conegut i famós arreu del món. El seu verdader nom era Josep Andreu i Lasserre. A Cubelles, poble del seu naixement, hi podrem trobar el seu Museu, amb tots els estris personals que feia servir en les seves actuacions: la cadira, la guitarra, el vestit vermell o les seves immenses sabates.

També hi veureu el famós xumet que li va donar un nen. L’anècdota explica que un dia d’actuació un nen es va posar a plorar en veure’l, quan Charlie Rivel s’hi va acostar, només va provocar que plorés més. Llavors es va posar al mig de la pista i ell també es va posar a plorar. En veure-ho, el nen va parar de plorar, el pallasso s’hi va tornar a acostar i el nen li va donar el seu xumet.

L’any 83, va morir a Cubelles, en Charlie, dient que el seu tresor més preuat eren els somriures dels infants d’arreu del món.

Si us trobeu a Cubelles, població de Barcelona província en el sudest, podeu fer una ruta per conèixer una mica més d’aquest emblemàtic pallasso.

  1. Castell dels Marquesos d’Alfarràs. Comenceu aquí on trobareu l’oficina de turisme i una exposició sobre en Charlie Rivel.
  2. Exposició permanent del pallasso Charlie Rivel. Trobareu una part del llegat professional i personal d’en Rivel i també podeu veure un parell de documentals sobre en Charlie Rivel.
  3. Casa natal de Charlie Rivel. Continueu visitant la casa on va nèixer en Charlie, cal Segarrès, a la plaça de la Vila.
  4. Església de Santa Maria de Cubelles . Esglèsia on va rebre el sacrament del bautisme amb el nom de Josep, en honor de Josep Soler Malivern, el padrí.
  5. Monument a Charlie Rivel. A la plaça del Mar podeu trobar un monument a en Charlie. És obra de Guillermo Marín.
  6. Panteó familiar.

Aquest cap de setmana, dissabte 10 d’octubre podeu visitar l’exposició museu de forma gratuïta, en horari d’11h a 13h en commemoració de les Jornades Europees de Patrimoni. Conogueu més sobre la història d’en Charlie Rivel.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *