Monuments per a nens a Girona

Categories: Museus i arts per nens.

Girona, ciutat del nord-est de Catalunya i amb la confluència de quatre rius (el Ter, l’Onyar, el Güell i el Galligants), us ofereix una llarga llista de monuments per visitar amb la família.

Veniu a passar un dia pels carrers d’aquesta ciutat i aprofiteu d’aprendre moltes coses de la nostra història!

A continuació, us deixem els monuments més destacats de la cuitat:

 • El Call de Girona: El barri jueu de Girona és el més ben conservat de tot Catalunya i un dels més famosos d’Espanya i Europa. Entre aquests carrers podem trobar l’antiga sinagoga, el Centre Bonastruc ça Porta, convertit avui en museu, que repassa l’historia i el pas dels jueus per Girona i Catalunya.
 • Els banys Àrabs: Els banys àrabs es troben en un edifici romànic construit el segle XII, molt a prop de la Catedral, i just on comença el passeig arqueològic. En els seus orígens, situats just al costat de una de les vies d’entrada principals a la ciutat, foren pensats per tal que els viatger poguessin refer-se abans d’entrar a la ciutat a fer negocis.
 • L’Onyar: Les cases de l’Onyar, penjades sobre el riu, van ser pintades de colors vistosos i cridaners l’any 1983. Són part d’una de les imatges més tradicionals i conegudes de la ciutat, juntament amb la Catedral i l’església de Sant Feliu.
 • La Catedral: La catedral de Santa Maria, fou construïda sobre les restes d’un antic temple romànic entre els segles XIV i XV. És un temple gòtic d’una sola nau. És famosa per tenir la nau gòtica única més ample del món, 23 metres d’amplada i 35 d’alçada.
 • La Muralla: La muralla, construïda per primer cop entre els anys 80 i 70 aC. a la fundació de Gerunda, ha estat necessària i remodelada al llarg de l’historia, degut a la seva situació geogràfica i les seves característiques dins del territori. Actualment estan totes reformades.
 • La Pia Almoina: Aquest edifici històric de la ciutat, d’estil gòtic, situat a la Plaça de la Catedral, al costat del Call jueu, és avui dia la seu del Col·legi d’arquitectes de Girona.
 • Montjuïc: Montjuïc, o la muntanya dels jueus, li deu el seu nom al fet d’acollir el cementiri de les comunitats jueves de l’Edat Mitjana que residien a la ciutat. Les seves ruïnes encara es conserven, en el Parc del Castell.
 • Palau dels Agullana: Situat entre dues escales, les de Sant Martí i les de Sant Domènec, és un dels edificis més emblemàtic de la ciutat, d’estil gòtic renaixentista.
 • Parc de la Devesa: El Parc de la Devesa és el parc urbà més gran de Catalunya, amb una extensió aproximada de 40 hectàrees. Està considerat el pulmó de la ciutat, un lloc d’esbarjo i entreteniment ideal per passejar, descansar i practicar esport.
 • Rambla de la Llibertat: És un dels espais més concorreguts de la ciutat. Data del 1885, quan l’arquitecte Martí Sureda, va decidir unir la plaça de les cols i el carrer d’abeuradors, tirant a terra les voltes d’esparters.
 • Sant Domènec: El convent de Sant Domènec, a la plaça del seu nom, va ser fundat el 1253 pel bisbe Bereguer de Castellbisbal. El conjunt el conformen l’església, el claustre i el convent
 • Sant Feliu: És l’església més antiga de Girona, i està dedicada, des del segle IV a Sant Feliu i Sant Narcís, patrons de Girona.
 • Sant Nicolau: La capella de Sant Nicolau, és un edifici del segle XII, d’estil romànic llombard, totalment reconstruït els anys 40. La capella es trobava on anteriorment hi havia hagut el cementiri de l’església de Sant Pere Galligants.
 • Sant Pere de Galligants: El monestir de Sant Pere Galligants, seu en l’actualitat del museu arqueològic de Catalunya des de l’any 1992. Conta amb un gran campanar i un claustre romànic considerat una de les obres mestres d’aquest segle

I si esteu per Girona us proposem aquestes activitats familiars i hotels per desconnectar!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *