Mocs i flegmes en nadons: com i quan tractar-los

Categories: Educació i nens.

Mocs i flegmes en nadons: com i quan tractar-los:

La mucositat infantil és molt comuna i no té per què implicar que existeixi una infecció. El primer que hem de tenir en compte és que no cal obsessionar-se amb els mocs dels nens, excepte en estiu i en contades ocasions, els nens tindran mocs tot l’any. Els bebès i nens molt petits no són capaços d’eliminar per si mateixos l’excés de mocs i flegmes. Pel que aquests s’acumulen i poden provocar tos, dificultat per respirar, arcades i vòmits.

Com tractar-los:

Els rentats amb sèrum fisiològic són l’eina més efectiva per ajudar-los a desfer-se d’aquest excés de mucositat. L’ús d’aspiradors nasals o peres de farmàcia pot ser útil per eliminar els mocs, mentre que els banys de baf contribueixen a mobilitzar les flegmes i a eliminar-les a través de la tos.

Usar humidificadors a l’habitació pot ser d’ajuda, sempre que es netegin diàriament per evitar la proliferació de fongs i bacteris..

Quan s’ha d’acudir al pediatre:

En cas que el bebè presenti tos seca, febre o molèsties que li impedeixin menjar o dormir amb normalitat.

 

Des de Tu Pediatra Online oferim un servei d’assessorament pediàtric online tots els dies de l’any. Aconsegueix un 15% de descompte sobre el preu de la consulta aquí!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *