Manualitats instruments musicals per a nens

Categories: Manualitats a casa.

La música és important pel desenvolupament dels nens. Ja que té molts beneficis: influeix en el desenvolupament emocional, intel·lectual, auditiu, sensorial, motriu,… A més és un descobriment gairebé màgic per als nens de primerenca edat. Acostar-los a aquest nou univers de sensacions pot ser una experiència increïble.

A més, si deixem que els nens realitzin per si mateixos els seus propis instruments, s’acostaran molt més a la música.

 

Com fer instruments musicals propis per a nens. Instruccions:

  1. La guitarra

Manualitats instruments musicals per a nens

Material: una caixa de cartó petita; 4 gomes elàstiques; clips; un rotllo de paper de cuina.

Passos: És fàcil construir-la, simplement has de dibuixar un cercle a la caixa de cartó i retallar-lo. Amb el tros de cartó que ha sobrat del cercle, doblega’l per formar un pont. L’enganxem a la caixa, al costat del forat.

Després talla les gomes elàstiques i lligar-les al clip. Amb el forat del cercle que heu retallat farem fes quatre forats a la caixa i passar-hi les gomes. Fes quatre forats més a l’altre extrem de la caixa i passa-hi les gomes. Lligar-les a un altre clip.

Si voleu, podeu fer un mànec per la guitarra amb un tub de paper de cuina i dos pals de gelat.

 

  1. Les maraques

Manualitats instruments musicals per a nens

Material: 2 petites ampolles de plàstic i un grapat de llegums, si són variades millor. 2 tubs de paper higiènic i cinta aïllant de color.

Passos: En introduir les llegums en la seva ampolla i moure-la, obtindran un efecte musical, el qual cadascun acompanyarà amb el seu propi ritme. I, si ho desitges, pots pintar l’ampolla.

Les podeu deixar així tal qual, o podeu crear un mànec per agafar-les millor. Agafa els dos tubs de paper higiènic i fes un tall recte d’un extrem a l’altre. Estreny el tub sobre si mateix, connecta’l a l’ampolla i després enganxa’l amb la cinta aïllant. Embolicar amb la cinta el nou mànec.

 

  1. El xilòfon

Manualitats instruments musicals per a nens

Material: ampolles de vidre, aigua i temperes de colors.

Passos: En primer lloc has de fer-te amb diverses ampolles de vidre dur. Omple-les d’aigua, cadascuna amb quantitats diferents. Si vols afegeix a cadascunes gotes de témpera de colors diferents per donar un efecte més divertit. Col·locar totes juntes i usa culleres de metall i fusta per copejar-les, l’efecte canvia i els sorprendrà.

 

  1. El tambor

Manualitats instruments musicals per a nens

Material: un pot metàl·lic o de plàstic sense tapa un globus i una goma elàstica

Passos: Primer, decorem el pot, per exemple amb paper decoratiu. Tallem l’extrem del globus (per on es bufa en inflar-lo) i el col·loquem en el pot (on aniria la tapa). Subjectem amb la goma elàstica.

 

 

  1. La flauta

Manualitats instruments musicals per a nens

Material: canyes i cinta adhesiva.

Passos: Agafem una canya i la tallem 1.5 cm o 2 céntimetres així successivament i una vegada que les tinguem totes tallades les unim de major a menor amb la cinta adhesiva.

 

I si us agrada gaudir de la música amb els nens consulteu tots els espectacles infantils de Catalunya aquí! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *