La Setmana de l’Esport a l’escola

Categories: Educació i nens.

La Setmana de l’Esport a l’escola consisteix en l’organització d’esports i de jocs d’habilitat, de destresa, d’expressió corporal, etc. Les activitats es realitzen en un ambient agradable on es gaudeix d’instal·lacions esportives i del medi ambient.

L’important d’una jornada esportiva és la satisfacció i experiència  dels nens que participen en unes activitats on es treballa la solidaritat, cooperació i convivència. Per aquests valors que transmeten les jornades esportives, al Petit Explorador creiem que és molt important celebrar-les a l’escola.

Avui us volem proposar algunes activitats per gaudir de la Setmana de l’Esport a l’escola:

 

1. Passar 1 dia al Bosc animat

Passareu un dia molt divertit pel mig dels arbres del Bosc Animat integrat dins de Catalunya Miniatura.

Aquestes tirolines formen part del Parc d’atraccions de Catalunya en Miniatura, un parc de tirolines on podeu fer activitats lúdico-esportives a dalt dels arbres. Trobareu més de 66 activitats entre els arbres, repartides en 4 circuits d’aventura amb diferents nivells de dificultat per a realitzar de forma autònoma sota la supervisió d’instructors o monitors especialitzats.

Bosc animat

Veniu i compartiu una experiència diferent que us ajudarà a potenciar aptituts i valors, com l’autoestima, la confiança, la companyonia, la responsabilitat, etc…

 

2. Aventura i dinàmiques de grup

L’activitat Aventura i Dinàmiques de grup és una sortida que es composa de dues parts:

  • Aventura: per grups, els nens faran una rotació de les activitats de Karts i Tir amb Arc, el monitor explicarà les normatives de funcionament i seguretat i per torns els participants pujaran als karts i intentaran fer diana.
  • Dinàmiques: El grup i el seus components, fomentar el treball en equip, la participació i el respecte a través del joc.

Aventura i dinàmiques de grup

L’activitat d’Aventura i dinàmiques de grup és una sortida que es fa en una casa de colònies però si voleu fer-la a l’escola també podem adaptar l’activitat. També es pot fer en anglès i a l’estiu podeu adaptar-ho amb dinàmiques d’aigua.

 

3. Activitat de ioga a l’escola

Amb el ioga, els nens i nenes podran fer postures dinàmiques per destensar, flexibilitzar i enfortir el cos! És un art integral que ajuda a viure d’una manera més relaxada, sana i feliç. Harmonitza el funcionament de tots els nostres sistemes, relaxa la ment i la torna més clara i enfocada.

A través d’una pràctica senzilla, al llarg de diferents tallers els nens jugaran amb tot el cos, coneixeran com són de flexibles, es miraran els peus cap per avall, estiraran les cames i els braços, dibuixaran amb el cos moltes postures divertides i faran petites acrobàcies que faran riure molt!

 

4. Anem al Circ!

Una activitat que es realitza com a sortida escolar, a una casa de colònies consta de dues parts: espectacle + taller de circ.

taller de circ

 

Espectacle de clown: és el personatge protagonista de l’activitat. Aquest pallasso ens ensenyarà a través d’un espectacle com funcionen els instruments de circ que després provarem. Serà un espectacle participatiu i ple de sorpreses.

Taller de circ: tallers pràctics de malabars (amb les masses, els plats xinesos, les xanques i els diàbolos), Activitat d’equilibris, Circuit d’activitats, Taller de Caracterització (ens pintarem i maquillarem com autèntics pallassos), Taller d’elaboració de malabars.

 

5. Dos dies d’aventura a la Reserva Natural del Sebes

Us proposem una activitat de 2 dies per a escoles que vulgueu gaudir d’una sortida plena d’aventura.

El 1er dia pel matí fareu una sortida en Piragua per l’Ebre. Per la tarda us proposarem vàries opcions per a fer activitats culturals per la zona! També teniu l’opció de suprimir l’activitat cultural i substituir-ho per jocs o temps lliure a l’alberg.

2 dies d'aventura

El 2n dia farem una ruta en bicicleta per la Reserva Natural del Sebes.

 

6. Monocicles elèctrics a l’escola

Us proposem fer una activitat amb un nou sistema de transport personal, els monocicles elèctrics! Aquests monocicles disposen d’una sola roda i auto balanceig incorporat i són molt més petits i lleugers que els Segway.

Taller de monocicles elèctrics a l’escola

El taller es pot realitzar a l’escola, per exemple al pati o en algun espai ampli. Durant el taller realitzareu diversos circuits amb cons i treballareu el valor de l’auto-superació i l’eliminació de barreres auto-limitatives.

 

 

És important que planifiquis la Setmana de l’Esport a l’escola amb la major antelació possible, per poder encarregar-te de tots els detalls i els alumnes puguin gaudir d’una veritable jornada esportiva. I si vols que t’ajudem a planificar les activitats ens pots contactar a: escoles@petitexplorador.com 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *