La regla dels quatre regals de Nadal

Categories: Llibres i Jocs per nens i Productes i Botigues per nens.

Segons diversos estudis al voltant del 80% dels nens reben com a mitjana un total de cinc regals o més. I la majoria rep 10 vegades més regals dels quals necessiten. Per això avui en Petit Explorador us volem proposar La regla dels quatre regals de Nadal. 

Que és la regla dels quatre regals de Nadal?

La regla dels quatre regals de Nadal se sustenta en la teoria que els obsequis per als nens han de ser útils.

Es tracta d’apostar per la qualitat enfront de la quantitat. Bàsicament, aposta per que se’ls regalin als petits articles que vagin a utilitzar i que els reportin alguna cosa per al seu desenvolupament.

 

La regla dels quatre regals de Nadal:

La regla dicta que has de seleccionar solament quatre regals per al teu fill, en comptes d’omplir-ho d’obsequis que probablement no aprofitarà.

Has de complir els principis següents:

 regal roba

1. Alguna cosa que es porti posada (roba, sabates, complements, etc.).

regal llibre

2. Allò que els ajudi a fomentar l’hàbit de la lectura i el gaudi de les paraules (llibres, contes, còmics, jocs de taula de paraules, etc.).

regal cotxe

3. Un obsequi que desitgin molt, per satisfer les seves necessitats emocionals. Si és el cas aquí podem donar cabuda a aquelles joguines més comercials que tant els criden l’atenció.

material escolar

4. El quart regal serà alguna cosa que ells necessitin de debò.

Perquè seguir la regla dels quatre regals nadalencs?

L’afecte que proporcionem als nostres fills és el mateix amb quatre que amb vint regals. Hem de procurar evitar l’excés de regals materials i regalar-los temps i dedicació per ajudar-los a fomentar la seva creativitat i imaginació.

Masses regals desvirtuen el sentit d’aquestes dates, i perjudiquen la labor pedagògica que intentem realitzar amb ells la resta de l’any.

 

Que passa si regalem masses regals?

regal nadal

A tots els nens els ocorre que malgrat tenir desenes de joguines, al final acaben jugant sempre amb les mateixes. O fins i tot creant les seves pròpies joguines amb caixes de cartró i material que troben.

Un nen es posa immensament content amb: una caixa de cartró a manera de caseta, cova o vaixell pirata, un pal que tan aviat és un avió com que es converteix en una batuta, unes pintures per acolorir o una cascara de nou que es converteix amb vaixell.

La raó és que a poc a poc, davant tanta joguina, els nens perden la il·lusió. Si els donem als nostres fills tot el que desitgen, estem formant a nens intolerants a la frustració. Aquesta és l’oportunitat perquè aprenguin que no se’ls pot donar tot el que demanen, explicant les raons amb claredat i lògica.

En resum, el fonamental en aquesta època és somiar i imaginar amb els nostres fills. Aprofitar les vacances de nadal per descobrir el seu món, decorar la casa junts, fer trobades amb la família, etc.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *