Jardins de la Torre de les aigües

Categories: Parcs urbans especials.

Us presentem una platja al mig de l’Eixample: els Jardins de la Torre de les Aigües, també coneguts com la platja de l’Eixample.

Es tracta d’un pati interior enjardinat d’una illa de l’Eixample amb una gran torre envoltada per una petita piscina. La torre va ser encarregada el 1862 a l’arquitecte Josep Oriol Mestres per garantir l’abastament d’aigua potable de la zona. Més d’un segle després, el 1987, va passar a ser el primer interior d’illa recuperat com a espai públic de l’Eixample. Es tracta d’un rescat, en part, de la idea inicial de Cerdà que, en dissenyar aquest barri, tenia la intenció que aquests patis interiors fossin llocs de cohesió social, amb espais per als nens o un altre tipus d’equipaments per a ús de tota la comunitat.

Observeu la profunditat del corredor que cal travessar fins a arribar a l’interior de l’illa i l’altura dels edificis que la componen. Observeu quina sonoritat tan diferent del brogit habitual de l’Eixample; l’efecte que fa descobrir la cara interior, més domèstica i humana d’aquest barri, caracteritzat per la impersonalitat que li atribueixen els edificis destinats a oficines i a centres de negocis. Gaudiu el temps que vulgueu d’aquest petit tresor al cor de l’Eixample i després seguim la nostra passejada per la història del barri.

La platja de l’Eixample és un pati interior d’una illa de l’Eixample convertit en piscina municipal envoltada de sorra, galledes, pales, tovalloles, nens de totes les edats, pares, avis … A més:
– Els cotxets es poden aparcar a prop,
– La piscina té una profunditat de mig metre
– Hi ha vigilants
– Hi ha serveis i dutxes

Carrer Roger de Llúria n º 56

De dilluns a dissabte de 10h a 20h, i diumenges de 10h a 15h (i dissabtes d’agost)

Metro: Girona (L4) i Passeig de Gràcia (L2 i L4).

Us recomanem una refrescant visita a la piscina dels Jardins de la Torre de les aigües! I si voleu més platges a prop de Barcelona

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *