Fas ioga dins de la teva escola?

Categories: Educació i nens.

Avui us proposem fer ioga a l’escola. Us ho heu plantejat? Coneixeu algun amic o amiga vostra o del vostre fill que en faci?

El Ioga a l’Escola és una eina de creixement dels nens, i el més important es que es treballi d’una manera respectuosa, profunda, amena i divertida. A través d’aquesta pràctica els infants CONEIXEN el ioga, GAUDEIXEN fent ioga, i comencen a EXPERIMENTAR ells mateixos el BENESTAR que els hi aporta el ioga.

Fas ioga dins de la teva escola?

Amb nens de 3-5 anys, l’objectiu de les classes de ioga és que s’ho passin molt i molt bé. Mentre poc a poc es van introduint exercicis de ioga aptes per la seva edat. És molt important que els nens de 3 a 5 anys no es vegin sobrepassats per la complexitat d’algunes postures per les quals no estan preparats. A través del moviment i del joc anem introduint petits espais de calma, relaxació i silenci.

Ioga a l'escola

Des que comencen primària, fins que surten de l’institut, anem introduint nous exercicis de ioga. Fem exercicis de respiració, noves postures, anem perfeccionant la tècnica, però sempre amb un ritme lent i adaptant-nos a les característiques de cada infant o jove. Hi ha postures que exigeixen força, altres flexibilitats, i altres vèncer algunes pors... per tant, cadascú ha d’anar adaptant els exercicis des del respecte pel seu propi cos.

Que poden aprendre els nens amb el ioga?

El ioga és interessant perquè mai hi ha una persona “bona” o “que ho faci tot sempre bé”. Tots els infants i joves tenen unes destreses i habilitats, i el nen o nena que està molt còmode fent una postura sobre les mans (fer el pi, per exemple) no està còmode fent una torsió o un equilibri. Per tant, de forma natural, la competició entre companys va desapareixent de mica en mica. Perquè el ioga és molt complet i treballa de forma global, i la pràctica és inesgotable, sempre es pot fer més i millor.

Ioga a l'escola

Una altra frase que sentim molt als grups que comencen és “aquesta postura és molt fàcil“. Estem acostumats a veure una cosa, i copiar, i ja està fet, i molt ben fet. Però el ioga els porta a un altre espai en el qual molts d’ells no estan acostumats… i el que sembla fàcil i avorrit, de cop és interessant i senten alguna cosa diferent… de la mateixa manera, aquesta frase també va desapareixent de forma natural.

Finalment, a qualsevol edat és molt important el vincle que hi ha entre els infants i joves i la professora. Només des de l’amor i el respecte es pot transmetre la passió pel ioga, alhora que els nens poden connectar amb aquesta tradició mil·lenària.

Els nens i les nenes que practiquen ioga cada setmana milloren:

  • la seva capacitat respiratòria
  • augmenten la flexibilitat
  • la força
  • l’equilibri
  • milloren la propia percepció del seu cos
  • la concentració
  • aprenen de forma natural a relaxar-se
  • els ajuda a canalitzar emocions
  • la sociabilitat
  • l’autoestima incrementa

Qui ofereix aquest servei?

A Babyogui estan especialitzats en el ioga per nens i adolescents a l’escola. Utilitzen la metodologia Suryakiranam. Actualment Babyogui treballa a 8 escoles amb més de 120 nens que fan ioga amb ells cada setmana.

Ioga a l'escola

També fan ioga per adolescents i aquest curs han introduït el ioga en família també a les escoles amb els més petits.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *