Idiomes per a nens

Categories: Educació i nens.

Aprendre idiomes a una edat primerenca pot ser molt beneficiós per als nens. El cervell d’un nen té plasticitat i serà més fàcil per a ell poder aprendre una segona llengua -o fins i tot una tercera-.

Un nen pot aprendre sense problemes una segona (o tercera) llengua des de petitó i, encara que solen tenir més problemes per iniciar la parla, aviat diversifiquen les paraules segons la llengua que estiguin parlant.

A més, si vols que els teus fills aprenguin un idioma estranger obtindran molts beneficis per a ells.

 

Beneficis d’aprendre nous idiomes:

 • Desenvolupen la seva competència lingüística
 • Assimilen millor totes les llengües (inclosa la materna)
 • Coneixen altres cultures i maneres de pensar
 • Comunicar-se amb altres persones i obtenir informació.
 • Millors habilitats per resoldre problemes
 • Millors habilitats de pensament crític
 • Més creativitat
 • Millor flexibilitat en la ment
 • Millor capacitat de memòria
 • Millors habilitats multitarea
 • Els obrirà moltes portes en un panorama laboral cada vegada més competitiu
 • Augmenta la confiança, sentiran que han superat un gran repte i estaran orgullosos
 • Es divertiran, i aprenen a través de jocs, cançons i vídeos

 

¿Com pot un nen aprendre nous idiomes?

 

Aprendre idiomes per edats:

Nadons 

Quan neixen, els bebès ja són capaços de respondre al ritme del llenguatge. Reconeixen l’accent, el ritme i els alts i baixos del to.

 

Sis mesos

Als sis mesos, els bebès ja comencen a balbotejar i fer sons, la qual cosa és el primer indici que el bebè està aprenent el llenguatge. En aquest moment, els bebès són capaços de reproduir tots els sons de totes les llengües del món.

Atenció: quan compleixen un any, hauran deixat enrere els sons que no formen part de la llengua que estan aprenent.

 

Vuit mesos

Ara, els bebès poden reconèixer grups de sons i distingir un grup de sons d’un altre. Reconeixen els límits de les paraules.

Encara que reconeguin que aquests grups de sons són paraules, tal vegada no sàpiguen quin és el significat d’aquestes paraules.

 

1 any

En aquest punt, els nens són capaços d’assignar-li significat a les paraules i, una vegada que saben fer això, ja poden començar a construir un vocabulari.

Comencen a imitar les paraules noves que escolten i, per quan compleixen dotze mesos, ja tenen un vocabulari del voltant de cinquanta paraules.

 

Divuit mesos

Per poder comunicar-se, els nens han de saber com s’usen les paraules que estan aprenent. En aquesta etapa del desenvolupament lingüístic, els nens són capaços de reconèixer la diferència entre els substantius i els verbs. En general, les primeres paraules que ingressen en el vocabulari d’un nen són els substantius.

 

2 anys

En aquesta etapa, els nens comprenen l’estructura oracional bàsica. Saben usar els pronoms, per exemple, i saben quin és l’ordre correcte de les paraules en una oració i poden armar oracions simples com “Jo galeta?” (que significa “Puc menjar una galeta?”)

 

3 anys

A aquesta edat, al voltant del 90% del que diuen els nens és gramaticalment correcte. Els errors més comuns consisteixen a regularitzar els verbs irregulars.

Han après la regla gramatical que els verbs mantenen la seva arrel intacta i se’ls agreguen sufixos flexius (en primera persona, -o) segons el que es vulgui dir, però encara no han après  les excepcions a la regla.

 

Dels 4 anys als 11 anys

L’ús del llenguatge per part dels nens no s’assembla per complet al llenguatge adult fins que no compleixen els onze anys, aproximadament. És en aquest moment que els nens poden usar el que es diu “oracions concessives”.

 

 

 

Finalment, recorda que no has de pressionar ni atabalar al teu fill perquè parli en un altre idioma. Si el teu nen presenta alguna dificultat en la parla, no és recomanable que s’iniciï en un altre idioma.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *