Idees per no avorrir-se la nit de cap d’any amb els nens

Categories: 12 Festes al desembre.

Al Petit Explorador hem fet un llistat d’ idees per no avorrir-se la nit de cap d’any amb els nens:

 

Ritual del raïm

Fes que els petits col·laborin en la preparació dels raïms i explica’ls el significat i el que cal fer. Pots també adaptar el ritual a ells i partir els raïms, o substituir-ho per alguna cosa una mica més petitona.

 

Concurs de fotos divertides

Amb una càmera digital o amb el Smartphone fes una foto a cadascú. Demana’ls que es posin de forma especial i divertida, podeu usar complements de la nit de cap d’any (antifaços, perruques, etc). Fes les fotos individualment, els altres no podran veure les fotos de la resta. Després de fer totes les fotografies, reuneix a tots i mireu-les junts. La foto guanyadora serà la que més riures causi.

 

Nadales

Podeu aprofitar aquesta ocasió per ensenyar als més petits de la casa noves nadales. Una altra opció és que els nens us cantin la nadala de l’actuació de nadal del col·legi. Tothom se sap cançons de nadal, i ja entrats en ambient no hi ha ningú que no vulgui cantar.

Pels que tingueu fills més grans una idea molt divertida és inventar noves lletres a nadales clàssiques o posar lletra nadalenca a cançons actuals de rock o pop.

 

Endevinar propòsits d’Any Nou

Cada membre de la família ha d’apuntar en una fulla individual en blanc alguns propòsits per a l’any 2017. Col·loqueu totes les fulles en una caixa o cistella. Després cadascú haurà de treure un paper i llegir-les en veu alta. Els altres heu d’intentar endevinar de qui és el propòsit. Inventa’t alguns dels propòsits que llegeixis per despistar i que sigui més divertit. Per exemple: “Aquest any vaig a cuidar més el medi ambient, per això no em penso dutxar fins al 2018.” o “Aquest 2017 vaig a pensar en una contrasenya que no sigui 1234.”

 

Brindis familiar

Amb l’arribada de l’any nou tots brindem. Prepara copes per als nens i nenes, emplena-les amb aigua, suc o algun refresc i brinda amb ells. A ells els encanta sentir-se com un més, i segur que fan bromes fingint que són majors i també beuen en copes. Si vols pots comprar copes de plàstic per als nens.

 

Els desitjos

Una de les coses que es pot fer junts aquesta nit és desprendre’s de tot el que ja no ens serveix (emocionalment parlant). Així que podem escriure en un paper bonic tot el que desitgem que desaparegui de la nostra vida, perquè deixi buit i pugui entrar el que sí acceptem de grat.

El paper de les coses negatives ho cremarem en una olla al centre de la taula abans de les 12pm, perquè es vagin amb l’Any Vell. En un altre paper escriurem el que volem que aparegui aquest nou any en les nostres vides i el guardarem.

 

La tele sense so

Es tracta d’encendre la televisió o posar alguna pel·lícula que tingui personatges dialogant. Es baixa el volum i s’inventen diàlegs divertits que no tinguin a veure amb l’escena. Al principi costarà una mica però a mesura que les persones es van desinhibint, sortiran les converses més absurdes. Això estimula la creativitat, la imaginació i la improvisació.

 

L’Amic Invisible

Un clàssic i un dels jocs més populars “L’amic invisible”. Consisteix a fer un regal manual a la persona que t’ha tocat sense saber qui et va a regalar a tu. Com es tracta d’elaborar alguna cosa fet per nosaltres poden participar nens i adults.

 

Mímica

Per jugar necessites tres paperets i un bolígraf per cada membre de la família. Cadascú ha d’escriure un personatge real o fictici (cal tenir en compte que molts personatges els nens petits encara no els coneixen).

Forma dos o tres equips (intenta separar a les famílies) i que cada equip esculli a un representant. El representant no pot parlar i ha d’actuar amb mímica. Guanya l’equip amb més encerts en les endevinalles.

 

La càpsula del temps

Comença una nova tradició familiar: fer una càpsula del temps cada nit d’any nou. Com a família, decora una petita caixa de sabates o un altre contenidor amb una tapa. Omple la càpsula del temps amb fotografies familiars, retallades de diaris, una carta i altres objectes petits que representin a la teva família al moment de fer la càpsula. Cada nen pot seleccionar un objecte especial que l’ajudi a recordar l’any i incloure-ho en la càpsula, però assegura’t que els nens no incloguin objectes que estranyaran més endavant. Pots obrir la càpsula del temps l’any següent o mantenir-la tancada per diversos anys abans de tornar a revisar el seu contingut.

 

Amb totes aquestes idees segur que passeu un divertidíssim cap d’any en família. Però sobretot, recorda que com a adult és important animar-se, si els nens veuen com ho fem, ells també ho intentaran.

Feliç 2017 famílies!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *