Idees per escoles sostenibles

Categories: Educació i nens.

Amb el pas del temps noves idees sorgeixen dels centres escolars, en les quals s’aprofitan els recursos que tenim a l’abast per a fer projectes sostenibles. Avui al Petit Explorador us volem proposar idees per escoles sostenibles:

1. Tallers de reutilització

Idees per escoles sostenibles

Amb els tallers de reutilització activareu la creativitat i la imaginació de l’alumnat que reutilitza residus per a crear elements didàctics i de joc. Aplicar l’allargament del cicle de vida dels materials i així començar a introduir conceptes d’economia circular.

 

2. Tecnologia i robòtica per la sostenibilitat

Idees per escoles sostenibles

La tecnologia avança a grans passos i cada vegada és més habitual el seu ús per a l’eficiència i l’estalvi energètic. Aquests tipus de projectes faciliten el desenvolupament de noves competències mitjançant una dinàmica motivadora i treballa les matèries de tecnologia, programació i robòtica, alhora que potencia el treball en equip, la gestió de projectes, la innovació i el lideratge, competències importants en el desenvolupament personal i professional.

 

3. L’hort escolar

Idees per escoles sostenibles

Els espais d’aprenentatge són ambients dissenyats per tal que infants de diferents edats juguin i experimentin junts a partir d’uns materials que desperten la seva curiositat i els porten a gaudir plenament del seu instint natural de descoberta. L’hort escolar és un espai per tractar diferents conceptes i disciplines de manera vivencial i entre diferents grups d’alumnat.

 

4. El compostatge

Idees per escoles sostenibles

La idea de treballar el compostatge pretén ajudar tant en la pràctica diària de gestió i prevenció dels residus com en un contingut curricular que enforteixi la comprensió dels cicles de la matèria en els ecosistemes naturals, i que permeti donar coherència a totes les activitats realitzades entorn els horts i jardins escolars, la biodiversitat del sòl, etc.

 

5. Sortides per escoles sostenibles 

Idees per escoles sostenibles

 

Us animeu a fer aquest ventall d’iniciatives de millora de l’escola i de l’entorn? Per aconseguir un món més sostenible l’educació no ha de perpetuar un sistema que no funciona, sinó formar persones que siguin motor de canvi i capacitar-les per a l’acció conscient.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *