Idees per entretenir als nens a un restaurant

Categories: Allotjaments i Restaurants amb nens.

Quan anem a un restaurant som molts els pares que donem el mòbil als nens perquè estiguin entretinguts, però també, volent o sense voler, els estem aïllant de la taula familiar. Avui al Petit Explorador us volem proposar algunes idees per entretenir als nens en un restaurant.

Idees per entretenir als nens a un restaurant

  1. Parlar en família

Moltes vegades els nens s’avorreixen i es porten malament perquè es veuen exclosos de la conversa dels adults. L’ideal és implicar als nens en els temes de conversa que surtin durant el menjar.

Els primers minuts podeu mantenir-los entretinguts parlant del lloc, (la decoració, l’entorn, les vistes, etc.)

Després podeu parlar de les opcions que ofereix el menú, les especialitats de la casa i decidir què demanaran.

És una bona excusa per parlar dels diferents aliments, de les formes de cocció, de la seva procedència i ampliar el coneixement culinari dels nens. Ara, amb tants programes de cuina per a nens, és una temàtica per la qual mostren especial interès.

També és molt divertit fer plans sobre el futur. Podeu conversar sobre el proper viatge, les properes vacances o qualsevol altra situació que els faci saber que la seva opinió ens importa.

Si els escolteu, és igual l’edat que tinguin, us sorprendreu del que els nens tenen a dir.

Idees per entretenir als nens a un restaurant

  1. Dibuixar i pintar

Ja són molts els restaurants familiars que ofereixen pintures o estovalles de paper perquè els nens s’entretinguin pintant.

Si no vas a un restaurant familiar pots portar un quadern i uns llapis de colors.

Podeu deixar que dibuixi el que vulgui o donar-li algun suggeriment: dibuixa el restaurant, la taula, el menjar… Si els adults també pinteu el vostre dibuix, després podeu fer un concurs de quin ha estat el dibuix guanyador. D’aquesta forma, es manté entretinguts als nens, però no se’ls aïlla de la taula familiar.

Idees per entretenir als nens a un restaurant

  1. Explicar contes

La tradició d’explicar contes en família no hauria de perdre’s perquè estimula la creativitat dels nens. A més, si els nens són una mica grans, pot ser molt divertit crear una història entre tots. Pensar els personatges, l’aventura, el lloc…

Explicar un conte o inventar un conte entre tots, és una bona forma que es mantinguin ocupats i no necessites portar res a la motxilla per entretenir-los.

Idees per entretenir als nens a un restaurant

  1. Jocs tradicionals

Els jocs tradicionals als quals jugàvem de petits són perfectes per divertir-se a la taula d’un restaurant: el veo-veo, les endevinalles, el penjat, pedra, paper o tisores, el telèfon espatllat, etc… Altres jocs poden ser:

  • Jugar amb la carta: Demanar al cambrer que us deixi una carta a la taula i fer diferents “jocs” amb ella… veure què plats heu provat alguna vegada o si us agrada els ingredients que porten, quins d’ells us agradaria provar en una altra ocasió, si només escoltant el nom encerten si és carn o pescat… qualsevol cosa que se us ocorri. Imaginació al poder!
  • Comecocos: Si els tovallons són de paper, alguna cosa que encanta als nens i que és molt senzill de fer són els comecocos. Doblega el tovalló fent un comecocos i decora-ho amb les pintures.
  • Aliments que comencin per…: Començant per la A anar fent tot l’abecedari dient aliments que comencin per cada lletra. Podeu jugar sense més o puntuant, el que més aliments aconsegueixi dir de cada lletra es portarà un punt, el que guanyi pot ser l’encarregat de triar les postres (que ja sabem que aquest se sol compartir).

Idees per entretenir als nens a un restaurant

  1. Anar a un restaurant per a nens

Hi ha molts restaurants que estan pensats especialment per anar amb nens. Una bona idea és escollir un lloc amb menú + activitats infantils, o amb zona de jocs, monitors, etc. A més en aquests restaurants solen tenir una part del menú pensada especialment en els nens. Si voleu descobrir llocs originals on anar a menjar amb els nens, en el nostre post trobareu moltes idees: 10 Restaurants originals per anar amb nens.

A l’hora de triar, és important tenir en compte que sigui un lloc on tota la família estiguem a gust, els pares i els nens també.

 

Esperem que totes aquestes idees t’ajudin a gaudir dels menjars en els restaurants amb els nens. Tu que fas amb els nens en els restaurants per passar un moment familiar divertit?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *