Gironamuseus celebra la Nit dels museus 2016

Categories: Museus i arts per nens.

Gironamuseus celebra la Nit dels museus 2016, el dia 21 de maig. Tots els museus i CaixaForum oferiran una jornada de portes obertes que començarà a les 18 h i s’allargarà fins a la mitjanit (excepte la Casa Masó, que oferirà visites guiades en l’horari habitual).

Entrada gratuïta en horari especial Nit de Museus de 18 a 24 h.  A més de l’entrada gratuïta als museus, hi haurà actuacions simultànies en els diferents museus de Girona:

 • Museu del Cinema: Espectacle d’ombres: 10 anys d’ombres, de Valeria Guglietti a les 19.30h. Viuràs i veuràs la història de la imatge en moviment, del teatre d’ombres al cinema, a través de la Col·lecció Tomàs Mallol. Una exposició interactiva, lúdica i educativa, atractiva per a tots els públics.
 • Casa Masó: Concert a les 19:30 h. Visita gratuïta a l’exposició temporal “Masó: interiors” de 10 a 14 h i de 15 a 20 h.
 • CaixaForum Girona: a les 19.30 h, de la mà de Gaddafi Núñez, músic peruà de formació autodidacta establert a Barcelona des del 2002, farem un recorregut per a l’exposició L’art mochica de l’antic Perú. Or, mites i rituals, acompanyat per les melodies i les llegendes ancestrals d’aquesta cultura andina.
 • Museu d’Arqueologia de Girona: a les 20.30h Beats Wear Suit és un duet format per Julià Ruiz (piano) i Joan Tomàs (contrabaix), amb un ampli repertori amb estàndards de jazz de totes les èpoques, la interpretació de música llatina i en concret boleros i bossa nova i un repertori clàssic, tangos i bandes sonores.
 • Museu d’art de Girona: de 18 a 24 h Fi de festa als jardins del Md’A amb DomJordiPlayPause. Una fusió de música i art a través dels ritmes triats pel DJ “DomJordiPlayPause”, en l’escenari màgic del Jardí del Museu d’Art de Girona, amb l’acompanyament de projeccions sobre el museus gironins. Una vetllada musical on gaudirem de ritmes molt variats, des de la Motown al reggae caribeny fins a la bona música electrònica. En una sessió sense barreres d’estil, ni dogmes. Només el ritme i la imaginació.
 • Museu Historia dels Jueus: A les 20.30 h Concert: Imaginari mediterrani. Guitarra, veu i dansa dialogaran al llarg d’un repertori especialment escollit per a aquesta ocasió.

 

A més a més, hi hauran altres activitats que promouen alguns museus de les comarques gironines:

 • Museu Darder: a les 11h visita guiada al Museu Darder de Banyoles.
 • Museu Arqueològic Comarcal de Banyoles: a les 17h visita guiada al Museu Arqueològic Comarcal.
 • Museu de l’Empordà: A les 11h visita comentada i Taller Familiar al voltant de l’exposició temporal Ramon Pichot en el record.
 • Museu del Joguet: Entrada lliure fins al 26 de juny. En horaris del museu.
 • Terracotta museu de ceràmica de la Bisbal: Jornada de Portes Obertes de 21.00 h a 24.00 h
 • Museu Arqueologia, jaciment Empúries: Visita al museu acompanyats d’un dels arqueòlegs per tal de conèixer a fons les peces més emblemàtiques i visitar en exclusiva els magatzems del jaciment.
 • Museu de la Garrotxa: a les 12h visita amb en Jordi Zapata, expert meteoròleg i membre de l’equip educatiu dels Museus d’Olot, farem una mirada a les obres de la col·lecció del Museu de la Garrotxa des del punt de vista de la ciència i descobrirem aspectes que van més enllà de la història de l’art.
 • Museu del Suro: a les 17.30 h visita guiada i taller de manualitats a l’exposició temporal on experimentareu a través de les mans la sureda essencial.

 

Si vols conèixer la Nit dels museus a Barcelona amb nens, no et perdis el post del blog: Gaudeix de la Nit dels Museus amb els nens.

 

Si t’ha agradat el post “Gironamuseus celebra la Nit dels museus 2016”

subscriu-te totalment gratis al butlletí del Petit Explorador! 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *