Gavà amb nens

Categories: Viatjar, vacances amb nens.

Aquest estiu voleu fer una escapada a la platja amb els nens? Al Petit Explorador et proposem anar a Gavà on trobareu àrees de jocs infantils, parcs i places, locals i molts més serveis per als nens i nenes.

Consulta les 10 activitats que pots fer a Gavà amb nens:

 

1. Anar a un parc infantil amb cafeteria per als pares! 

Un espai lúdic pels més petits que segueix 3 principis bàsics: seguretat, diversió per als nens i alleujament per als pares. Estructures de joc fabricades al nostre país, una tematització potent i enriquidora per als petits i un servei de monitors el més professional possible que permet als pares desconnectar per un moment i relaxar-se en la cafeteria.

Reserva aquesta cafeteria amb zona de parc infantil amb un total de 600m2. L’altura màxima per a l’ús de les instal·lacions del parc és d’1,50m, i els menors de 3 anys tenen una zona exclusiva de parc. Hi ha servei d’animació, pintacares, tallers, festes temàtiques i molt més! Consulta’ns.

 

2. Conèixer el patrimoni natural, històric i cultural de Gavà

El Museu de Gavà adreça part de la seva activitat als nens. Mitjançant visites, tallers i sortides a les Mines Prehistòriques i els espais naturals del Garraf i del delta del Llobregat.

Els nens i nenes poden gaudir i aprendre al Museu, que organitza tallers i activitats pensats especialment per a ells o per a les famíles i que es fan els caps de setmana. A més poden gaudir d’edicions especials de l’Hora del conte, que el Museu de Gavà organitza en col·laboració amb les biblioteques de la ciutat.

 

3.  La platja de Gavà

Gavà ofereix prop de 4 quilòmetres de platges obertes a tothom per gaudir de l’estiu. Aquestes disposen de tots els serveis i equipaments i d’una oferta d’oci àmplia i diversa. Unes platges de gran valor natural, que destaquen per la seva fesomia singular amb un sistema dunar únic i unes pinedes que arriben fins al mar.

Del 13 de juny al 13 de setembre, l’Ajuntament, conjuntament amb altres administracions, posa en funcionament diferents activitats i serveis. Quioscos de begudes i menjars amb lloguer de gandules. Quioscos de gelats. Una explotació d’una base nàutica ubicada a la zona maritimoterrestre per a la pràctica dels esports nàutics no motoritzats. I, agenda d’activitats puntuals: culturals, esportives, de difusió, etc.

 

4. Un passeig Marítim singular 

En bici o a peu, podem gaudir d’un tomb pel passeig Marítim de Gavà. La singularitat d’aquest passeig a la costa catalana és que ha ajudat a salvaguardar les dunes litorals. Per evitar-ne mobilitat, s’hi van plantar pins pinyoners que s’han adaptat a les condicions climàtiques de l’indret adoptant unes formes molt espectaculars.

Al llarg del litoral trobem la Pineda, un espai verd constituït per 73.500 pins. Els arbres, ubicats en un espai comprès entre el mar i la zona agrícola, creen indrets ideals per al descans, per contactar amb la natura o gaudir dels equipaments i serveis de les àrees de lleure.

Entre els dos trams construïts del passeig Marítim podem observar la desembocadura de la Riera dels Canyars, que transcorre entre el massís del Garraf i el delta del Llobregat.

 

5. El Parc de la Torre Lluc

El Parc Municipal de la Torre Lluc és un espai per a la trobada, l’oci, el repòs i les noves tecnologies, un espai ampli i obert que al subsòl acull un aparcament públic.

Un edifici de serveis destaca pel seu disseny i la incorporació de les noves tecnologies. De façana emmirallada, l’edifici incorpora dos elements singulars: un porxo que fa d’entrada a l’espai central de la plaça i una gran pantalla de LED on es projecten pel·lícules, activitats en línia, etc.

El parc també s’ha potenciat com a zona d’estada, a l’ombra dels arbres i amb un mobiliari urbà que fomenta les relacions socials. El parc ha mantingut el passeig de xipreres centenaris, una avinguda que separa la plaça central i la zona més tova i verda que congrega la zona de jocs infantils i de passeig.

 

6. Excursió al Parc del Garraf

El Parc del Garraf es troba entre les comarques del Baix Llobregat, l’Alt Penedès i el Garraf, al sector sud-oest de l’anomenada serralada litoral catalana. Els seus límits són la vall inferior del Llobregat, la mar Mediterrània i la depressió del Penedès.

El parc el formen dues grans unitats ben diferenciades geològicament: una, de roques calcàries, i dolomies i una petita banda de gresos vermellosos, a l’extrem oriental del parc.

El Servei de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona gestiona aquest espai protegit en col·laboració amb els municipis que en formen part i on us podran informar de les diferents activitats.

 

7. L’estany de la Murtra

L’estany de la Murtra alberga una gran diversitat biològica. Té una vegetació molt valuosa, amb espècies com el canyís, el lliri groc, la boga, etc., i arbres de ribera plantats, com àlbers, salzes, freixes i pollancres.

També és un espai important per a la fauna, en especial per a les aus aquàtiques, pel fet de trobar-se enmig de la ruta migratòria entre el nord d’Europa i l’Àfrica. S’hi troben tortugues aquàtiques i moltes altres espècies, com peixos i invertebrats aquàtics.

Recentment s’hi han instal·lat miradors i bancs per poder fer una visita plaent i gaudir d’un espai tant important ecològicament i paisatgísticament.

 

8. Botiga PORTA’M, Criança en Braços i Portabebès

A aquesta botiga hi trobaràs portabebès, bolquers de tela, roba d’embaràs i/o lactància, robeta de nadó i primera infància, i complements bio com lleva babes, muselines i altres detalls sempre 100% naturals i en alguns casos artesanals com els gorrets fets a mà o la robeta pels més petits, amb materials i teles d’aquí i de cotó.

I no ens oblidem dels meravellosos collarets de porteig i lactancia, per ser les mama’s més bòniques del petit món dels nostres bebès.

També tenen una sala de tallers on aprendre a col·locar correctament els nostres portabebés, i organitzen tallers segons la demanda, xerrades relacionades amb tot el món de la maternitat i la criança natural…

L’única tenda del Baix Llobregat especialitzada en aquest tipus de productes i amb un assessorament previ que t’ajudarà a decidir la teva futura compra.

 

9. De compres a Barnasud

El Parc Comercial Barnasud, recentment reformat, ofereix tres opcions comercials molt diferents: trobem alimentació, moda i serveis en dues plantes, mentre la part d’oci està composta per restaurants, una gran bolera i un cinema reformat que disposa de set sales amb l’última tecnologia.

Situat al Polígon Industrial Els Parets i Els Massonetes de Gavá, el centre està envoltat d’àmplies zones verdes i es troba molt proper a l’aeroport de Barcelona

Moda per tota la família, bellesa, esport, gastronomia i oci Què més es pot demanar!

 

10. Anar a la biblioteca

La Biblioteca Josep Soler i Vidal i la Biblioteca Marian Colomé, ofereixen activitats adreçades, principalment a infants i joves, perquè coneguin i sàpiguen moure’s per les biblioteques durant la seva etapa escolar i al llarg de la seva vida.

Entre les activitats més arrelades trobem les representacions teatrals emmarcades dins l’Hora del Conte, el concurs “El superlector” i la col.laboració al Premi de Narrativa Llacuna de la Murtra, entre d’altres activitats.

L’hora del conte, està adreçada a nens i nenes a partir de 4 anys. Es realitza al llarg del curs escolar. Cada dimarts a la Biblioteca Josep Soler Vidal i els dijous a la Biblioteca Marian Colomé.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *