Fira de Santa Llúcia amb nens

Categories: 12 Festes al desembre.

El 13 de desembre és la festivitat de Santa Llúcia i per la seva proximitat a les festes nadalenques se celebren diverses fires i activitats per a nens i famílies arreu de Catalunya. Que us proposem al Petit Explorador?

Que gaudiu de la Fira de Santa Llúcia en família fent el següent joc.

Us animeu a trobar elements de cadasqun dels següents grups a la Fira de Sant Llúcia que visiteu? Segons l’edat dels nens podeu fer que en busquin o que facin fotos i després a casa les mireu. També podeu fer-ho més o menys fàcil indicant el nombre d’elements de cada categoria que han de buscar.

1. Els colors del Nadal

colors_nadal

2. La cultura catalana

cultura_catalana_nadal

3. Altres cultures al Nadal

altres_cultures_nadal

4. Les religions al Nadal

religions_nadal

5. Fets histórics

fets_historics_nadal

6. La política per nadal

politica_nadal

7. Formes geomètriques per nadal

formes_geometriques_nadal

8. Instruments musicals

instruments_nadal

9. Elements de reciclatge o mediambientals

reciclatge_nadal

10. Elements de Pau i Amor al Nadal

elements_pau_amor_nadal

 

Recomanacions per anar a la Fira de Santa Llúcia:

  • Anar als matins, trobareu menys gent i fa més caloreta.
  • Anar sense cotxets sempre que pugueu. Si podeu anar amb els nadons penjats als portanadons molt millor i els altres entre anar a peu i a coll. Les parades estan una mica altes així que el cotxet només serà un molèstia.
  • Si voleu acotar el que us gasteu, una bona opció és pensar a casa el que volem comprar i acordar-ho amb els nens abans de sortir.
  • Aneu amb l’estòmac ple o bé porteu menjar a la bossa. Les temptacions són enormes!

A on podeu trobar Fires de Santa Llúcia? Aquestes son algunes, però si al vostre municipi en feu d’altres ens ho envíeu i ho publiquem!

  • Santa Llúcia a Barcelona, amb el mercat a la plaça de la Catedral de Barcelona. Fireta per comprar decoració de nadal i completar el pessebre amb les figures més originals de cada any. També trobareu dolços, flors i plantes per anar decorant la vostra llar.
  • Prats de Lluçanès té lloc el diumenge 13 de desembre, la Fira de Santa Llúcia. Una fira de tradició centenària que s’ha realitzat de forma continuada des del segle XVIII, dedicada especialment a l’agricultura i a la ramaderia. Aneu amb els més menuts per gaudir de l’exposició de bestiar especialment.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *