Fira de la Castanya a Viladrau

Categories: 11 Festes al novembre.

El darrer cap de setmana d’octubre Viladrau celebra la Fira de la Castanya amb una àmplia oferta d’activitats: itineraris guiats pels boscos de la vila, fira al nucli urbà amb venda de castanyes i mostra de feines tradicionals, música tradicional en viu, passejades en poni, espectacles, tallers de cuina o un tast gastronòmic al Centre Cultural Europeu de la Natura.

Però el dissabte a la tarda té lloc l’acte central de la festa, l’escenificació de la Càfila del Cavaller d’Espinzella, un espectacle tradicional de teatre i música posat en escena per actors del poble. A l’espectacle, la donzella Erola, el cavaller i les seves comitives corresponents ronden pels carrers en un intent desesperat per trobar-se.

La Fira de la Castanya va néixer el 1995 per recuperar el producte autòcton, sovint desconegut, de la castanya de Viladrau i del Montseny. Ara és ja un esdeveniment consolidat, així que veniu a gaudir de la Fira de la Castanya a Viladrau!

Programa de festes:

24 d’octubre
– Tot el dia – Fira amb venta de castanyes, mostra de feines tradicionals i tallers infantils. Al Nucli urbà.
– 12h – Música tradicional en viu pels carrers de Viladrau.
– Matí i tarda – Passejades en poni guiades pels pares, pels boscos de Viladrau. Al Torrent. I circuits amb vehicles elèctrics Segway, a la zona verda dels Vernets.
– 11h, 12h, 13h – Passejades comentades en petit grup pel bosc: els castanyers i la seva història i Un tast de Tardor. A la pl. Major.
– 18:30h – Espectacle tradicional de participació teatral i musical “La càfila del cavaller d’Espinzella”. Al carrer. Pl. Major.

25 d’octubre
– Tot el dia – Fira amb venta de castanyes i petita mostra de feines tradicionals.
– Matí i tarda – Passejades en poni guiades pels pares, pels boscos de Viladrau. Al Torrent.  I circuits amb vehicles elèctrics Segway, a la zona verda dels Vernets.
– 11h, 12h, 13h – Passejades comentades en petit grup pel bosc: els castanyers i la seva història i Un tast de Tardor. A la pl. Major.
– De 15h a 18h – Activitats infantils (inflables amb monitora). Al carrer Balcells i Morató.

31 d’octubre
– 21:30h – Ball de les bruixes (representació teatral popular) a la pl. Major.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *