Festes de Santa Eulàlia en família

Categories: 02 Festes al febrer.

Aquest diumenge passa les Festes de Santa Eulàlia en família. En honor a Santa Eulàlia, copatrona de Barcelona, aquest diumenge molts museus i centres culturals celebren una jornada de portes obertes! Si no saps què fer amb la família aquest diumenge anima’t i fes una visita cultural per Barcelona.

Les Festes de Santa Eulàlia, festa major d’hivern de Barcelona, estan dedicades al públic familiar. Durant aquests dies màgics, s’homenatja la valenta Laia, la nena que es va rebel·lar per defensar els seus ideals.

Les portes obertes en honor a Santa Eulàlia 2018 són:

Arts Santa Mònica: ofereix l’activitat Eufònic Urbà d’11 a 21h; selecció d’algunes de les millors actuacions audiovisuals i propostes experimentals que van passar per l’edició originària d’Eufònic.

Biblioteca pública Arús: d’11 a 14h podreu gaudir de l’exposició Sherlock Holmes i el teatre. Us acostarà a la figura de William Gillette i el personatge que va interpretar. Podreu veure programes de mà, fotografies, articles, llibres, revistes i catàlegs.

Castell de Montjuïc: de 10h a 18h hi trobareu l’exposició Nazis i feixistes. L’ocupació simbòlica de Barcelona (1939-1945).

CCCB: d’11 a 20h ofereix l’exposició Després de la fi del món. On podrem veure el planeta del 2017, transformat irreversiblement en el planeta Antropocè després de dos segles d’intervenció de l’home. També tracta sobre la responsabilitat de la nostra societat cap a les noves generacions.

Fundació Antoni Tàpies: les portes obertes son de 10 a 15h. Es podran visitar les exposicions: ‘Allora & Calzadilla‘ i ‘Antoni Tàpies i T de Teresa’. Cal inscripció prèvia. A part també ofereixes dues actuacions de 11 a 13h Stop, Repair, Prepair: Variations on “Ode to Joy” for a Prepared Piano 2008 i de 12 a 13:45h Lifespan, 2014

Fundació Joan Miró: d’11 a 13h podreu gaudir del Taller d’imatges, on a partir de coneixer el paisatge que envolta la Fundació, imaginareu i reconstruireu imatges a través de la fotografia i les pel·lícules de super-8. També podreu visitar l’exposició TOTAL RECORDS. Vinils i fotografia. D’11 a 15h.

Jardí botànic de Barcelona: us ofereix l’exposició bonsais Gabinet Salvador de 10 a 17h.

Monestir de Pedralbes: de 10 a 17h podeu gaudir de l’exposició, Les dones també seuen. Formada per Mobles i espais femenins dels segles XVI i XVII del Monestir de Pedralbes.

Museu d’història de Barcelona:

  • Call: visitareu la Barcelona jueva medieval d’11 a 19h.
  • Domus Avinyó: exposició Domus Avinyó de 10 a 14 h.
  • Domus Sant Honorat: exposició Domus Sant Honorat de 10 a 14 h.
  • Plaça del Rei: exposició de la Barcelona medieval i antiga en el conjunt monumental definit al segle XX a la Plaça del Rei de 10 a 20 h.
  • Via Sepulcral: visitareu la Barcino, l’urbs i el territori d’11 a 19 h.
  • Vil·la Joana: exposició Casa Verdaguer de la Literatura de 10 a 17 h.

Museu de ciències naturals de Barcelona: exposició Planeta Vida Oceans, l’últim territori salvatge, Nasevo i Ciència i essències. De 10 a 20 h.

Museu de Cultures del Món: hi trobareu l’exposició permanent Ifni, la mili africana dels catalans i també podreu visitar l’exposició Temporal Mostra Nuna, la terra dels Inuits. De 10 a 20 h.

Museu de la música: de 10 h a 19 h us ofereix l’exposició permanent “Granados, de París a Goya” i l’exposició “Eolssigu! Els sons de Corea”.

Museu del disseny: de 10 a 17h podreu visitar les exposicions. Del món al museu. Disseny de producte, patrimoni cultural Extraordinàries!, Col·leccions d’arts decoratives i arts d’autor (segle III-XX) El cos vestit, Siluetes i moda (1550-2015) i El disseny gràfic: d’ofici a professió (1940-1980).

Museu d’història de Catalunya: us espera l’exposició permanent, La memòria d’un país i les exposicions temporals de: Puig i Cadafalch. Arquitecte de Catalunya, Els plaers de mirar. Tresors del fons bibliogràfic de la Universitat de Barcelona. De 10h a 14:30.

Museu Etnològic de Catalunya: ofereix de 10 a 20h l’exposició permanent Les Cares de Barcelona.

Museu Marítim de Barcelona: de 10 a 19:30h podreu visitar l’exposició de Drassanes i Galeres 7 vaixells, 7 històries Port, territori de frontera Camins de Ronda.

Museu Olímpic i de l’Esport Joan Antoni Samaranch: gaudireu de l’exposició permanent d’objectes relacionats amb la pràctica esportiva, la història de l’esport a la ciutat de Barcelona i els Jocs Olímpics de Barcelona’92 i l’exposició temporal VIII Premi Internacional Fundació Barcelona Olímpica. De 10 a 14:30

Pavelló Mies van der Rohe: ofreix visites guiades durant tot el matí ( 11:00h, 11:30h, 12:00h, 12:30h, 13:00h i 13:30h). Els grups guiats són limitats a 25 persones per ordre d’arribada.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *