Festes de Sant Medir a Barcelona

Categories: Tallers i Activitats amb nens.

Aquest cap de Setmana es celebren les festes de Sant Medir a Barcelona! Durant aquests dies es llencen milers de caramels durant la desfilada amb música i ambient perquè balleu, rigueu i sobretot… mengeu caramels! 26 colles participen en aquesta festa pels barris de Barcelona de: Gràcia, Sarrià, Sant Gervasi i La Bordeta.

A partir de les 10 i fins les 13 totes les colles passejaran pels carrers del Barris de Barcelona llençant caramels als assistents. També passaran per la plaça de la Vila de Gràcia i s’aturaran davant de la seu per saludar a les autoritats municipals.

A les 20.00 hores comença la desfilada, que surt del carrer de Gran de Gràcia amb el carrer de Nil Fabra i arriba fins al pla de Nicolás Salmerón. Durant tota la cavalcada plouran tones de dolços, més de cinquanta!

Cada Colla de la desfilada està formada per cavalls, carruatges i camions, tot això encapçalat per una banda de música que amenitza la festa. Els romeus i romeves llencen caramels i llaminadures a tots els amics que s’apleguen al carrer.

Cap de setmana de Sant Medir a Barcelona:

3 de març

Sant Medir a Gràcia

 • Durant el matí, les colles participen en la cercavila pels carrers i les places de Gràcia. A partir de les 10, totes les colles passen per la Plaça de la Vila de Gràcia. Per davant de la seu del Districte de Gràcia.
 • A les vuit del vespre, totes les colles es concentren pels carrers de Sant Salvador i Escorial per iniciar al desfilada. Encapçalada per la colla portadora de la bandera de la Federació i la Orquestra Municipal de la Guàrdia Urbana Muntada.
 • L’itinerari del vespre serà: Sant Salvador, Nil i Fabra i Gran de Gràcia, per acabar la desfilada al Pla de Salmeron, on les colles saludaran a les autoritats presents.

Sant Medir a Sant Gervasi

 • Durant el matí, les colles de Sant Gervasi participen en la cercavila pels carrers i les places del barri. Al vespre, es reuneixen amb la resta de colles al carrer Sant Salvador. Tot seguit començarà la desfilada al barri de Gràcia amb totes les colles.

Imposició de llançades de Sant Medir a les colles

 • A les 13, es celebra una missa en honor a Sant Medir a l’Esplanada del Miracle de l’Ermita, a Sant Cugat. 
 • Un cop acabada la missa, es col·loquen les llaçades commemoratives a les banderes de les colles assistents.

4 de març

 • 12:00 a 14:00h a la Plaça de la Virreina de Gràciadiada castellera de Sant Medir. Durant la jornada hi participen els  Castellers de la Vila de Gràcia, els Castellers de Sants i els Castellers de Sant Cugat.

Observacions:

 • Cal portar: una bossa ben gran per omplir-la de caramels i el que es porti
 • Amb nens molt petis, mireu de seguir la festa des d’una distància prudencial i agafats de les mans
 • Respecteu els cavalls: no us apropeu ni els llenceu caramels.
 • No us apropeu a les rodes dels camions ni dels carros.

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *