Festa de Sant Antoni a Sant Cugat del Vallès

Categories: 01 Festes al gener.

Aquest any se celebra diumenge, 17 de gener, i és una festa tradicional que retorna a la ciutat el seu passat agrícola. Al igual que molts altres municipis del vallés, la festa de Sant Antoni Abad portarà fins els carrers més cèntrics de la ciutat prop de 400 genets i una vintena de carros entre cavalls i altres animals de tir el pròxim diumenge. També anomenada Els Tres Tombs, la celebració basada en una festa popular a l’entorn de la festivitat de Sant Antoni Abat, que se celebra coincidint amb el 17 de gener, farà recuperar per un dia el passat agrícola del municipi.

Els carrers de Sant Cugat del Vallès aculliran la tradicional Cavalcada de Sant Antoni. La rua se celebrarà el proper diumenge 17 gen, coincidint amb la festivitat de Sant Antoni Abat, patró dels animals. La cavalcada partirà a les 11 del matí del Pla de Vinyet i finalitzarà després de la 1 a la Plaça de Barcelona. Com sempre hi haurà un seguici de  cavalls vestits de gala i carruatges per a les famílies.

Pels que us apunteu a participar plenament, que ho podeu fer apuntant-vos amb el Petit Explorador, la rua començarà a les 9.00 del matí amb un esmorzar al Pla del Vinyet i a les 11.00 hores els genets i carros començaran la desfilada. Al punt del migdia i darrera del Monestir es beneiran els animals i a partir de les 13.00 hores la comitiva arribarà a la plaça de Barcelona, on es donarà per finalitzada la cavalcada i on cada participant obtindrà una placa commemorativa.

Com és habitual els actes de Sant Antoni s’iniciaran durant el matí de Sant Antoni, amb la tradicional missa d’honor, al Monestir de Sant Cugat, i el posterior esmorzar de pagès al restaurant La Bolera, on participaran a més de representants de l’Ajuntament i l’alcaldessa de Sant Cugat, Mercè Conesa.

Bona Festa de Sant Antoni a Sant Cugat!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *