Festa Major de Granollers

Categories: 08 Festes a l'agost.

Torna la Festa Major de Granollers i amb ella la divertida competició entre els Blancs i els Blaus. Quina colla animarà més la festa? Se sabrà al final de tot!

Les colles es distingeixen pel color del mocador que duen al coll. Organitzen activitats i tallers de tota mena, també per a nens.

Història

La tradició de la Festa Major diu que tot va començar amb l’antiga juguesca que van fer dos rajolers i que consistia en competir entre ells, i esbrinar qui era capaç de fer més rajoles en una hora. Un dels rajolers es deia “Rayo” i l’altre “Maynou”.

A partir d’aquell moment els que seguien al “Rayo” van ser la colla dels Blancs i els seguidors del “Maynou” eren dels Blaus.

Arrel d’aquest desafiament, la rivalitat festiva creada entre els partidaris d’un i altre rajoler, s’ha transformat avui en dia en una animada i molt concorreguda competició. Les colles blanca i blava lluiten per ser els grans animadors de la Festa Major de Blancs i Blaus.

La Festa

La festa major es celebra l’últim dijous d’agost. Durant nou intenses jornades, grans i petits es troben pels carrers del centre de la ciutat per participar i gaudir de variades i divertides activitats culturals i populars.

El diumenge es comença amb una cercavila de les dues colles i en acabar es realitza el repte. És a dir, la colla guanyadora de l’any passat repte a l’altra colla sobre la competició d’aquest any. Cada any la Festa Major té un fil conductor i cada acte que organitzi un grup de cada colla ha de tenir a veure amb aquest fil. Des del diumenge després del repte es comencen a realitzar diferents actes i activitats i les diverses competicions.

El dijous es fa el pregó acompanyat per una cercavila amb altres entitats de Granollers. Com ara bé: els diables de Granollers, els Gegants, els Xics de Granollers.

S’ha de dir tant una colla com l’altra està formada per molts grups, per exemple: a la colla dels Blancs hi ha: Les dames de foc, Les guapes, Els gegantons, Blanqàrivm, Els corsaris, Forces Blanques d’Intervenció, Paranoia, Les dametes, Les Sirenes, Fire Department, La guspira, La comitiva del Ganxet, etc.
I de la colla dels Blaus: Blaus Street Music Band, La Guita de Blaus, Fòssils Blaus, Ying-Yang Blaus, Blauchirris, Blausinsistents, Balumaníacs, Irreductibles, etc.

La decisió del guanyador de cada any de la Festa major depèn d’un jurat anònim, són ciutadans de Granollers on van puntuant les diferents activitats i actes de cada colla.

La comperició de la Festa Major de Granollers:

La Festa Major de Granollers, és una competició i per poder puntuar i decidir qui ha guanyat es celebren una sèrie de competicions per anar puntuant com ara:

 • L’estirada de corda entre els dos equips, on hi ha dos categories, la infantil i la d’adults.
 • La passada de rajoles és una altra competició on també hi ha les dues categories per a poder participar-hi tothom.
 • El campionat de futbolins i d’escacs.
 • El llançament de rajola.
 • La rajolada, on aquesta hi participen el rajoler i el seu respectiu ajudant de cada colla. El rajoler de la colla dels Blancs es diu Jordí Galí i el dels Blaus Locubiche.

La festa s’acaba el diumenge, amb un veredicte final que el diu el Alcalde de Granollers des del balcó de l’ajuntament. I a més són presentats els membres anònims del jurat del veredicte de cada any.

Participar

Participar a la Festa Major és molt fàcil! només has de comprar-te una samarreta blanca o blava i un mocador del mateix color. Hi ha moltes activitats on pots participar tant per a grans com petits i d’aquesta manera ja formes part de la Festa major.

Quan?

Aquest 2017 es celebrarà del 26 d’agost al 3 de setembre

On?

A Granollers. La capital del Vallès Oriental està situada només a una trentena de quilòmetres de Barcelona. Una situació geogràfica que ha marcat l’evolució de Granollers com a població de pas a les comarques de l’interior i a França. Això s’ha traduït en un destacat potencial econòmic, una indústria diversificada, una oferta comercial de qualitat i una bona dotació de places d’allotjament i de recursos i programacions culturals, formatius, esportius i de lleure.

Com arribar?

Vies de comunicació:

Autopista A-7
C-17 Puigcerdà (Autovia de l’Ametlla)
C-251 a Girona
C-1415c a Mataró
C-1415b a Caldes de Montbui
BP-5002 al Masnou
BV- 1432 Carretera de Lliçà d’Amunt
BV- 1439 a Canovelles
C-35 a Montmeló
B-504 carretera de la N-152 a la C-1415
C-60 Autopista Mataró-Granollers
C-352 Ronda Sud / Ronda Nord

Ferrocarril
Estació Granollers-Centre. Línia Sant Vicenç de Calders-Maçanet-Massanes
Estació Granollers-Canovelles. Línia l’Hospitalet de Llobregat-Vic
Estació de Granollers Nord-les Franqueses. Línia Sant Vicenç de Calders-Maçanet-Massanes

Estació d’autobusos
A Barcelona, Vic, Mollet, Caldes de Montbui i principals poblacions de dins i fora de la comarca del Vallès Oriental. També hi paren els autobusos urbans.

 

Amb nens

Alhora de dinar us recomanem anar a La Gran Olla. Un restaurant especialitzat en famílies, amb servei de monitors durant tots els caps de setmana i festius (horari dels monitors de 14h a 16:30)

Veniu a gaudir de les activitats que les colles dels Blancs i els Blaus us tenen preparades durant la Festa Major de Granollers!

Comentaris

 1. saray perez martin

  Hola, me gustaria saber que se haria el 25/08/14 o el 26/08/14 que es cuando podria ir con el crio..que actividades habria,horarios, si es para niños de 2 años esos dias y las actividades
  Gracias
  saludos
  Saray

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *