Festa del Modernisme de la Colònia Güell

Categories: 10 festes a l'octubre i Museus i arts per nens.

La Festa del Modernisme de la Colònia Güell recreen, en format de festa, aspectes de la vida quotidiana de la Colònia d’’ara fa cent anys. Ho fan mitjançant racons teatralitzats, actuacions musicals, exposicions, visites guiades i altres elements lúdics.

Sempre s’’inclou una referència a la presència del mestre arquitecte Antoni Gaudí, artífex de l’’església de la Colònia Güell.

Programa Festa del Modernisme de la Colònia Güell

Divendres 20 d’octubre

A partir de les 19:00 h, a la Cripta
• Presentació de la 17a Festa del Modernisme
A càrrec del president de l’Associació La Colònia Modernista Sr. Miquel Carreté, el director de l’Auditori Teatre de Cornellà Sr. Laureà Palmer, i l’alcadessa de Santa Coloma de Cervelló
Sra. Anna Martínez.
• Concert a càrrec de The New String Trio
Als Cellers
• Inauguració de l’exposició de la ceramista Helena Carreras
Amb l’acompanyament de la Txaranga.
Al Pati de Sant Lluís
• Obertura de la Taverna Modernista

 

Dissabte 21 i diumenge 22 d’octubre

De 10:30 h a 14 h, pels carrers de la Colònia Güell
• Recreació dramatitzada de la vida a la Colònia Güell cap al 1892.
• Visites a l’exposició de ceràmica
• Taverna Modernista. La Taverna romandrà oberta matí i tarda de dissabte
i diumenge, i vespre de divendres i dissabte.

De’11:00 h a 13:00 h, al Parc Isidre Grañé
• Tallers infantils

 

Diussabte 21 d’octubre

De 17:00 h a 19:00 h, al carrer Aranyó
• Swing al carrer, a càrrec de Lucía i Carlota.
De 19:00 h a 201:15 h
• Menuda Taverna, a la Taverna Modernista.
Música a càrrec de les joves promeses musicals.
A partir de les 21:00 h
• Taverna Gran a la Taverna Modernista.
Amb actuacions musicals en directe, entrepans, beguda, etc.

 

Diumenge 22 d’octubre

A les 14:00 h a 14:30 h,
• Fi de festa

 

Diumenge 29 d’octubre

A les 18:00 h, a l’Ateneu Unió
• Teatre: “La Rambla de les floristes”, de Josep Mª de Sagarra.
Amb la Companyia Mira-sol Teatre. Taquilla inversa

 

Quan?

La Festa d’enguany es realitzarà els dies 20, 21 i 22 d’octubre, i es commemoraran els 125 anys de la inauguració del Teatre Fontova.

 

Com arribar?

A només 20 minuts de Barcelona
En cotxe
Accés des de la carretera B-2002 entre Sant Boi de Llobregat i Santa Coloma de Cervelló. Des de la C-31 (adreça Sant Boi de Llobregat), la C-32 (sortida 53) i A2 i A7 (adreça Sant Boi de Llobregat).

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) des de Plaça Espanya, Barcelona. Línies S33, S8 i S4. Trens cada 15 minuts. Estació Colònia Güell

 

Història

El desenvolupament de la Colònia Güell es va iniciar l’any 1.890 a iniciativa de l’empresari Eusebi Güell en la seva finca Can Soler de la Torre, situada en el terme municipal de Santa Coloma de Cervelló, actual Comarca del Baix Llobregat.

L’ interès per allunyar-se dels conflictes socials existents a la ciutat va fer que la nova indústria es plantegés en el marc d’una Colònia industrial; amb les cases dels obrers al costat de la fàbrica, integrades en la mateixa propietat, constituint un nucli urbà amb personalitat pròpia i amb la seva vida social i econòmica tutelada per l’empresa.

La Colònia Güell es va mantenir al marge del creixement urbanístic desorbitat dels anys 60 i 70 en conservar-se com una propietat gairebé compacta que tenia com a objectiu prioritari la producció industrial. En el marc de la crisi del sector tèxtil, l’any 1.973 la fàbrica va cessar la seva activitat, produint un gran impacte social en la Colònia. Durant els anys següents la propietat es va anant venent: la fàbrica en fraccions a empreses diverses, les cases als seus habitants, i els equipaments i terrenys de l’entorn a institucions públiques.

Al 1990 el conjunt de la Colònia Güell va ser declarat Bé d’Interès Cultural–Conjunt Històric i es va establir la protecció dels edificis més rellevants, així com de les característiques generals d’edificació.

En els anys del canvi de segle, del XX al XXI, va començar la rehabilitació dels edificis de la fàbrica, l’església, l’antiga cooperativa de consum i la plaça Joan Güell, així com la millora de les pinedes de l’entorn i del camí de Gaudí. L’any 2002, amb motiu de l’any internacional Gaudí, es va construir el nou aparcament per als visitants i es va implantar l’organització del servei de visites al conjunt de la Colònia.

 

No us podeu perdre la 17a Festa del Modernisme de la Colònia Güell!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *