Festa de Bandolers a Guinardó – Fira Medieval

Categories: 05 Festes al maig.

Ja estem a la primavera i el Petit Explorador surt al carrer a descobrir les ¡ ” Festes Majors ” !  Al maig hem estat a les festes del barri del Guinardó de Barcelona . Aquest barri se situa al districte d’Horta – Guinardó . Durant aquests dies el barri ha fet un viatge en el temps per arribar a l’edat mitjana . El fil de la festa ha estat els bandolers de Perot Rocaguinarda que vivien a la zona i els artesans que venien els productes en els mercats .

El ” Parc del Nen de la Rutlla ” , a la muntanya del Guinardó , es va transformar durant tot el dissabte en un mercat medieval . Podíem trobar des pizzes artesanes a actuacions de joglars . El més destacat van ser les demostracions d’oficis antics (els ferrers , els bufadors de vidre , els cistellers , els picapedrers , els torners … ) .

Per als més petits es van muntar atraccions inflables on van gaudir saltant i jugant . Durant tot el matí els nens podien aprendre a fer figures de fang amb el taller “L’ Enfangat ” .

A la tarda ens vam poder divertir amb els malabars , els monocicles , les acrobàcies i els equilibris de les Doñas Roca i Pin i Pon . A més d’un espectacle de foc i circ amb la companyia Pin Art

Una festa completa per a la diversió de grans i petits !

Aprendre una mica més :

Perot Rocaguinarda era conegut també com ” Perot lo Lladre ” . Va néixer a Oristà , província de Barcelona . Aquest personatge era bandoler i saltejador de camins , pertanyia al grup dels nyerros que s’enfrontava amb la petita noblesa catalana . Als Pirineus s’ha comparat moltes vegades amb Robin Hood .

Com a curiositat podem apuntar que en la segona part del Quixot apareix Rocaguinarda amb el nom de Roque Guinart .

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *