Fem activitats amb els nens? Sí

Categories: Educació i nens.

Bon dia amics del Petit Explorador.

Després de 10 anys gaudint en la comunicació i realització d’activitats per a nens i nenes, grans i petits, nadons i adolescents, ens agradaria compartir amb vosaltres el nostre punt de vista sobre la importància de fer activitats en família.

D’una banda, hem après al llarg d’aquests 10 anys la importància de planificar les sortides i organitzar-les. Planificant prenem consciència de PER A QUI fem aquesta activitat. Així també ens adonem de que les activitats de vegades les triem per un fill en concret, o per dos, o per tots ells d’altres perquè als pares ens agraden i d’altres perquè ho tria el grup amb el que sortim. El fet de planificar ens permet també preparar-nos la sortida coneixent l’entorn on anirem, compartint-ho amb els amics o familiars per si volen afegir-se i per tant potser equilibrar el PER A QUI amb altres persones.

D’altre banda, l’APRENENTATGE de l’activitat. D’una banda sabem que les activitats són lleure i sabem que anem a gaudir del dia. I tant,  de fet al Petit Explorador portem 10 anys “treballant” gaudint de la vida, del dia a dia, amb allò que fem i oferim. Estem contentes i a més a més estem aprenent moltes coses. La realització de les activitats ens permet conèixer-nos a nosaltres mateixos i als nostres fills i filles. Sortir i compartir noves experiències i propostes en un entorn relaxat, acompanyat de les persones que t’estimes és el millor espai per conèixer-se a un mateix. Identificar aquelles activitats en que som uns cracks, les que ens costen més de desenvolupar, les que ens agraden tot i que no ens surten, les que no ens agraden gens. Amb les experiències, l’exploració aprenem sobre nosaltres mateixos. Aprenem a conèixer les nostres habilitats i gustos, el que ens motiva! I així mica a mica aprendre a triar!!!

La realització d’activitats  ens porta també a desenvolupar valors com el de l’esforç i la curiositat. Aprender a fer allò que em motiva i que m’agrada em requereix un esforç, una dedicació especial, una curiositat totalment retadora motivant. Pares, mares, proveu-ho! Si quelcom us agrada l’esforç desapareix com a patiment i es converteix en esforç de repte, d’aconseguir un objectiu.

Si parlem de les activitats cal tenir en compte també que hem d’empatitzar com adults amb l’espai d’aprenentatge del nadó o nen o fill o adolescent … Que volem dir amb això?

  • Doncs d’una pendre consciència de la llargada de la seva cama i que per tant les seves pases son més petites.
  • Acceptar que vulgui escoltar la història 5, 10 o 15 vegades seguides! O bé espaiades, però la mateixa història!
  • Respectar els ritmes de descans dels nens. Fer una activitat al dia està molt bé! Ells també necessiten descansar i a nosaltres una parada per pendre el sol, beure quelcom, petonejar-nos o abraçar-nos també ens anirà super be!
  • Paciència i equilibri. Parlar amb els nens i transmetre que aquell dia és per ells, aquella activitat és per a ells és un aprenentatge per desprès explicar-lis que l’endemà nosaltres triem! Triem la pel·lícula de veure a la televisió o el futbol, triem el restaurant, triem la visita als amics, …
  • Participar és empatitzar i és conèixer els nostres fills. A més de la nostra experiència sabem que cada dia son més els pares que participant aprenen i també les activitats que s’orienten a satisfer els dos grups!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *