Extraescolars per a nens curs 2017 – 2018

Categories: 09 Festes al setembre i Educació i nens.

Després d’uns dies intensos de preparar/comprar llibres i folrar-los, comprar i provar uniformes escolars i esportius, adquirir el material escolar necessari, assegurar-nos de que cada nen te la sabates a punt, les bambes, i tot el que necessita per tal de començar un nou curs escolar, ara toca buscar les extraescolars ideals!

Quines activitats extraescolars poden fer els nens? Ara a casa toca seure i parlar, potser primer el pare i la mare i desprès amb els fills i filles. I es que trobar la millor solució per a tots requereix parlar, planificar, organitzar-se i negociar. Tot un màster en unes poques setmanes.

Davant d’aquesta difícil tasca podem plantejar algunes idees per facilitar aquesta feina.

Extraescolars per a nens curs 2017 – 2018:

1. El mètode Kumon

Amb aquest metode el teu fill podrà aprendre al seu propi ritme, guanyar autonomia, incrementar l’autoestima i la confiança en si mateix, gràcies als programes de matemàtiques i lectura. Aspectes fonamentals per abordar el curs acadèmic amb totes les garanties i de prepar-se de cara al futur, professional i personalment.

Els programes de matemàtiques i lectura, dissenyats per aconseguir el màxim rendiment dels alumnes.

 • El programa de matemàtiques de Kumon: es compon de 21 nivells que aborden el temari de càlcul. Des de l’educació infantil fins al batxillerat i els primers anys de la universitat.
 • El programa de lectura de Kumon: que consta de 18 nivells, comença pel treball amb paraules i oracions simples i conclou amb la lectura crítica de textos complexos.

Kumon considera que l’alumne ha de ser el veritable protagonista del procés educatiu. Amb el mètode Kumon els estudiants prenen un paper actiu a la seva educació mitjançant la pràctica diària.

Més informació aquí!

 

2. Music Together

És un programa d’educació musical per a la primera infància difós a tot el món.

Una sessió de Music Together no és una “classe de música”. No està adreçada a la formació de petits concertistes (que en tot cas pot tenir lloc més endavant), ni un model de perfeccionament musical. Es tracta, en canvi, d’una manera de FER música amb els nostres fills!

Les sessions de Music Together es basen en l’idea que fer música amb els infants, en família i en un grup de famílies:

 •  enriqueix la vida d’infants i adults
 • afavoreix el desenvolupament musical del nen, millorant-ne les capacitats musicals
 • ha de ser divertit!

És una experiència relaxant, engrescadora, participativa i d’exploració que fomenta el creixement musical, permet que el nen desenvolupi la seva intel·ligència emocional i posa les bases per als seus futurs progressos en l’àmbit musical.

Més informació aquí! 

 

3. Camp de STEM

És un curs familiar, de STEM (Ciència, Tecnologia, Enginyeria i Matemàtiques).

 • Les activitats estan guiades per un titulat en aquestes disciplines.
 • La metodologia és experimental i lúdica. La ciència és divertida!!
 • Els continguts segueixen el currículum escolar, treballant simultàniament els conceptes de MATEMÀTIQUES que estan aprenent a l’escola.
 • El pare aprèn i repassa els mateixos conceptes que els seus fills.
 • S’organitzen excursions a centres de divulgació científica i matemàtica.

Contingut:

 • Robòtica educativa i programació
 • Astronomia infantil
 • Jocs matemàtics i d’enginyeria.
 • Experiments de ciència

Més informació aquí! 

 

4. BIO Camp (Ciències de la Salut i de la Vida)

És un curs familiar, on participen en tallers i activitats relacionades amb les Ciències de la Salut i de la Vida.

Totes les activitats estan guiades per un titulat en aquestes disciplines, el qual apropa la ciència als nens i nenes transmetent els coneixements de manera experimental i lúdica. Els continguts segueixen el currículum escolar. Els alumnes treballen simultàniament amb els conceptes que estan aprenent a l’escola, els repassen i enforteixen.

Durant el Bio Camp les famílies descobriran com poden crear una ciutat sostenible, com cuidar el cos, l’alimentació, la  salut i la salut del nostre entorn, amb activitats que es desenvoluparan també en espais exteriors.

Durant el curs s’organitzaran excursions extres, i opcionals, a entorns verds i espais de natura.

Més informació aquí!

 

 

I tu com t’organitzes? Us convidem a donar les vostres idees per organitzar les activitats extraescolars aquest nou curs, deixant un comentari en aquest post.

Bon inici de curs!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *