Escapada al Delte de l’Ebre

Categories: Viatjar, vacances amb nens.

Ara que tenim un cap de setmana llarg et proposem gaudir d’uns dies d’aventura en família. Aprofita al màxim els 3 dies de pont vivint una autèntic viatge d’aventura a l’Ebre!!! Piragües, bicicletes, tir en arc i un paisatge immillorable, i tot apte per pares i nens!

piragües per l’Ebre

PRIMER DIA

Baixarem en piragües per l’Ebre: des de Móra d’Ebre fins a Miravet.

Dinarem a Benissanet i després anirem cap a l’Illa de la Pestanya. Veurem el tradicional Pas de Barca de Miravet.

Tarda lliure a Miravet on dormirem en una casa rural (amb esmorzar).

ruta en bicicleta

SEGON DIA

Anirem fins a Horta de Sant Joan per començar una travessa en bicicleta per la Via Verda. El recorregut fa baixada suau i té l’origen en les antigues vies de ferrocarrils que estan en desús des dels anys 60. Per això el camí està ple de túnels, que són un dels atractius de la via (cal dur llanterna).

Tindrem bicicletes de qualitat i totalment revisades, i també un picnic per menjar a mig recorregut. És un passeig molt fàcil i apte per tothom, però tot i així podeu decidir on començar i acabar el recorregut segons la vostra condició física. El total de quilòmetres entre Horta de Sant Joan i el darrer poble, Xerta, és de 36 km.

Un cop acabada la ruta en bici, un dels monitors ens durà als cotxes.

ruta_bicicleta_tiro_arco

TERCER DIA

Pel matí:

Farem una ruta en bicicleta pel camí de Sebes que ens porta a la Reserva Natural de Sebes de Flix (Ribera d’Ebre). Veurem el Centre d’Interpretació del Camí de Sirga i els illots de l’Ebre a l’embassament camí de Riba-roja d’Ebre.

Amb el tir en arc, aprendrem les bases de la tècnica i normes de seguretat. Provarem la nostra punteria al mateix temps que ens posarem una mica més en contacte amb nosaltres mateixos, ja que l’autocontrol i el reconeixement dels errors són claus per a millorar.

Paddle-Surf-por-el-meandro-del-rio-Ebro

Pels més atrevits tenim una altre opció pel matí del tercer dia:

L’esport de moda: PADDLE SURF pel meandre del riu Ebre. El Paddle Surf o SUP Stand Up Paddel es tracta de navegar utilitzant, un rem o pala, per propulsar-se per l’aigua mentre s’està dempeus sobre una taula de surf.

Practicarem el Paddle Surf per la zona del Meandre de Flix, un dels més espectaculars de l’Ebre. El riu descriu una pronunciada corba, a la part més estreta on se situa la població. La construcció de l’embassament ha fet que el meandre tingui un baix cabal habitualment, ja que l’aigua es desvia principalment a una central hidroelèctrica. Per a nosaltres, que anirem en PADDLE SURF, serà genial perquè ens deixa un tram de menys de 5 km. d’aigua tranquil·la ideal pel nostre passeig.

Si us interessa, també es pot començar la ruta just a la meitat del Meandre per escurçar el recorregut en Paddle Surf. Però no patiu, que passarem al costat de la zona d’esbarjo dels “Xops”, una zona lúdica on es pot observar un bosc de ribera esplèndid, amb una important zona de pesca i aquí farem una paradeta per esmorçar i descansar.

Finalment, acabarem el recorregut en l’embarcader del club nàutic de Flix.

Per la tarda:

Si encara us queden energies us recomanem anar a la Reserva Natural de Fauna Salvatge de Sebes. Aquesta zona està situada aigües a dalt de l’embassament i té un centre d’interpretació del que va ser el “Camí de Sirga”, diverses vigíes per a l’observació d’aus, un poblat ibèric en excavació i dos projectes emblemàtics de reintroducció de la cigonya blanca i de pastura amb cavalls de la Camarga.

 

Pressupost aproximat per tot el pont una família: 2 pares i 2 nens (de 6 anys i 8 anys): 

 

Si vols reservar la teva Escapada al Delte de l’Ebre podeu contactar amb nosaltres a: info@petitexplorador.com o reservar a través de la web del Petit Explorador.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *