Els ulls el sentit de la vista i els nens

Categories: Productes i Botigues per nens.

Comencem un nou curs escolar i és habitual que moltes mares i pares aprofitem aquesta sensació d’inici de quelcom per veure que tot estigui en ordre. Així és com durant les primeres setmanes de curs anem amb els nens al dentista, al metge de família i a l’oculista. Potser fins i tot alguna família incorpora altres metges en aquesta rutina. Així des de Petit Explorador volem acompanyar a aquelles famílies amb algunes recomanacions de com cuidar els ulls el sentit de la vista i els nens.

La visita a l’oculista pot portar a la recomanació de cuidar bé els ulls del nen i incloure les ulleres. Tot i que pels nens això pot resultar en un inici divertit i s’ho prenguin amb il·lusió i alegria, molt sovint pels pares és una font de mal de caps, una despesa no prevista i no gaire benvinguda i a la llarga també pels nens una font de preocupació.

Com podem cuidar els ulls, el sentit de la vista i els nens

  1. Igual que ensenyem als nens a tenir hàbits de neteja amb la boca, rentant-se les dents … Podem acostumar-nos a mullar-nos els ulls cada matí i cada nit abans d’anar a dormir. És senzill, agafem les mans plenes d’aigua i ens la llancem als ulls.
  2. També a l’igual que busquem aliments que vagin bé als nens per les dents, podem fer el mateix amb els ulls. Triant una alimentació rica en betacarotens. Per exemple, un dia a la setmana podem menjar suc de pastanaga, o bé pastanaga ratllada en les amanides o bullida amb els llegums o verdures o en xupxup amb la carn i les patates. Altres aliments molt bons pels ulls són els albercocs, els ous i els nabius.
  3. Si al matí o a l’hivern ens trobem amb un ull que plora llàgrimes, té lleganyes o està vermell, estaria bé fer amb aigua amb farigola temperada uns banys d’ulls. Per fer aquests banys podeu recuperar unes ulleres de piscina que estiguin velles o trencades i desmuntar-les. Amb una “barqueta” d’ull l’ompliu d’aigua i amb l’ull tancat podeu donar-vos aquest bany.
  4. Així mateix, podem fer exercicis amb els ulls de tant en tant. Per exemple, pengem una pilota a sobre del llit i deixem que el nen s’adormi donant-li cops. Recordeu els nadons que tenen al bressol els animalets donant voltes? Això és un gran regal pels seus ulls!

Arribat el moment de triar les ulleres …

Podem deixar al nen i nena que les triï? Si som capaços de no influir en la seva triar, sabrem el seu estat d’ànim i conèixer com està enfocant aquesta situació. D’altra banda i tenint en compte que moltes òptiques donen bons preus per les dobles muntures, també podem optar per comprar-ne de diferents colors. Portar un color a la cara, igual que portar-lo en la roba que duent és un indicador del nostre estat d’ànim i … Oi que no ens vestim sempre amb el mateix color? Bé sobretot els nens. Els pares potser sí que tenim tendències de repetir colors sobretot en rutines laborals.

Així que la promoció d’ulleres Unique by Munich de l’ÒPTICA UNIVERSITARIA que la podeu trobar també per a adults, permetrà al nen triar dintre d’una gran varietat de muntures divertides, optimistes, atrevides, acolorides i amb moltes temàtiques diferents que permetran al nen o nena triar en funció de la seva personalitat i del seu estat d’ànim. Donant-nos pistes sobre el motiu del paradigma dels seus ulls. Cada situació és única, cada nen o nena és únic i també ho és la seva experiència a través dels ulls.

D’altra banda volem transmetre a les mares i pares que molt sovint els ulls malalts volen reflectir una situació incomode pel nen. I és per això que, si mirem amb deteniment al nen, podem ajudar-lo a què sani el sentit de la vista de mica en mica o si més no, evitar que els ulls vagin reduint les seves “prestacions”.

Quin significat tenen els símptomes del sentit de la vista?

  • Si ens pica l’ull, pot significar que hi ha quelcom que no volem veure, que volem esborrar quelcom que no ens ha agradat.
  • Si l’ull plora potser degut a la por.
  • Si l’ull veu borrós, està lligat a la claredat, a voler la mentida perquè el que tenim al davant no ens agrada.

Parlar amb els nens i ajudar-los al fet que expressin els seus sentiments en aquestes situacions els ajuda a ells i als seus ulls!

I recordeu que comprar a l’Òptica Universitària inclou en la compra d’unes ulleres, l’assegurança per canvi en la graduació en totes les ulleres infantils durant el primer any per a menors de 12 anys.

Bon inici de curs!

Comentaris

  1. Cristina

    Desde quan està la condició de la assegurançaper canvi de graduació? Jo comento, perque el novembre de l’any passat vaig comprar unes ulleres per el meu fill i em van dir que no feien cap assegurança de cap tipus.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *