Els 15 millors llibres clàssics per a nens

Categories: Llibres i Jocs per nens.

Aquest estiu al Petit Explorador et recomanem aprofitar per llegir els 15 millors llibres clàssics per a nens!

 

 1. El libro de la selva, de Rudyard Kipling.

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

És una història senzilla i fàcil de llegir que tracta sobre un nadó que s’ha quedat a la meitat de la selva i, és criat per llops. D’aquesta forma, creix i conviu amb els animals com un més d’ells. Un clàssic que fascina per l’exotisme dels relats i per les moltes aventures que viu el seu protagonista.

La nostra recomanació : Recomanem aquest llibre perquè transmet valors com la solidaritat, del treball en equip, de l’esforç, així mateix es fa tot una apologia de l’amistat.

 

 1. El pequeño vampiro, de Angela Sommer-Bodenburg. 

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

Tracta sobre l’amistat entre un nen Anton i un vampir Rüdiger von Schlotterstein. Tots dos viuran una sèrie d’aventures que atreuen molt als nens.

D’aquest llibre ens agrada: que promou com a valor educatiu la importància que té l’amistat entre éssers molt diferents i la lleialtat. Els protagonistes canvien a millor. Rüdiger, d’una banda, aprèn a ser menys egoista. I Antón a ser més valent i decidit.

 

 1. Momo, de Michael Ende.

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

Tracta sobre el concepte del temps i com s’usa en les societats modernes. El seu potagonista Momo és una nena que posseeix la meravellosa qualitat de saber escoltar als altres. Momo desitja ajudar a la gent a humanitzar les seves vides. Sobretot quan els homes grisos decideixen apoderar-se d’un dels bens més preuats que posseeixen les persones: el seu temps.

D’aquest llibre ens agrada: En la lectura apareixen alguns aspectes com saber valorar les petites coses de la vida i la importància que tenen. Ho recomanem per a adolescents, ja que apareixen crítiques al consumisme.

 

 1. Konrad, o el niño que salió de una lata de conservas, de Christine Nostlinger.

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

L’humor, la tendresa i la crítica social es donen cita en aquest magnífic relat, sobre Konrad. Konrad és un nen perfecte que apareix d’una llauna de conserves. I s’ha d’adaptar a les peculiaritats de la família que ho rep.

D’aquest llibre ens agrada: que és una novel·la carregada de valors com l’amor, l’amistat o la negociació. Defensa que cadascun de nosaltres devem tenir una personalitat pròpia i no ser com els altres.

 

 1. El gato con botas, de Charles Perrault.

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

És una narració molt popular sobre un moliner que va deixar en herència als seus fills un molí, un ase i un gat. Al petit li va tocar el gat, que era molt llest. El gat li va dir al seu nou amo que si li donava unes botes i un sac no es penediria.

D’aquest llibre ens agrada: Els valors que apareixen en el llibre. Valors com la humilitat, la confiança, la paciència, la valentia i l’enginy del gat que haurà d’enfrontar-se a moltes aventures.

 

 1. La historia interminable, de Michael Ende.

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

Tot comença quan un nen d’11 anys, Bastian, roba en una libreria un tom titulat “la història interminable”. Amagat a les golfes del seu col·legi, devora durant les hores aquest màgic llibre. El llibre relata la destrucció de tot un món ple de fantasia. A mesura que avança en la seva lectura, Bastián s’adona que la salvació de Fantasia depèn d’ell.

D’aquest llibre ens agrada: promou valors importants com l’amistat, l’actitud davant els conflictes que han de resoldre els éssers humans en situacions que no han triat.

 

 1. Las aventuras de Pinocho, de Carlo Collodi.

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

Aquest llibre clàssic per a nens explica la vida d’una marioneta de fusta que desitja convertir-se en un nen de carn i os.

D’aquest llibre ens agrada: que ensenya als nens a no mentir, respectar als altres, ser responsables, estimar als pares, no parlar amb desconeguts i tenir bons sentiments.

 1. El principito, de Antoine de Saint-Exupery.

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

En aquest llibre, un aviador —Saint-Exupéry— es troba perdut en el desert del Sahara, després d’haver tingut una avaria en el seu avió. Llavors apareix un petit príncep.

D’aquest llibre ens agrada: que apareixen valors educatius tals com l’essencial és invisible per als ulls, la simplicitat de les coses, la responsabilitat, el compromís o l’amor.

 

 1. Matilda, de Roald Dahl.

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

Tracta sobre Matilda una lectora empedreïda amb sol cinc anys. Sensible i intel·ligent, tots l’admiren menys els seus mediocres pares, que la consideren una inútil. A més té poders estranys i meravellosos…

D’aquest llibre ens agrada: els valors que inculca als nens. Per exemple l’esforç, la capacitat de superació, l’autoestima i la importància d’estudiar.

 

 1. El león, la bruja y el armario, de C.S Lewis.

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

Quatre nens que viuen en una casa solitària descobreixen un armari que dóna accés a Narnia, un país congelat en un hivern etern i sense Nadal.

D’aquest llibre ens agrada: tracta l’ambició i el poder de la Bruixota Blanca, l’amor entre germans, la lleialtat, el valor i el be.

 1. Donde viven los monstruos, de Maurice Sendak. 

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

El seu protagonista, Max, és un nen incomprès i rebel el major desig del qual és ser un monstre que aterroritzi a qualsevol. Quan, després de fer entremaliadures i maldats sofreix una transformació, arriba al lloc on viuen els monstres i allí serà el rei.

D’aquest llibre ens agrada: que ensenya a aprendre a respectar la diversitat i a valorar a les persones pels seus actes, no per l’aparença externa. Reflexionar sobre els nostres hàbits de comportament i l’impacte que tenen aquests sobre els altres.

 

 1. Peter Pan, de James Matthew Barrie. 

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

Aquesta novel·la com tothom sap, és la història de tres nens anglesos que una nit, després de rebre la visita d’un estrany ser que té poders màgics i es diu Peter Pan.

D’aquest llibre ens agrada: Peter Pan, tot un exemple de valentia. D’altra banda Wendy, que ens ensenya el valor de la bondat.

 

 1. El Mago de Oz, de Lyman Frank Baum.

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

Tots coneixem la inoblidable història de Dorothy al meravellós món de Oz. Tornados, bruixotes, el gosset Totó, l’home de hojalata, el lleó covard, els micos voladors…

D’aquest llibre ens agrada: És una història d’amistat i descobriment, en la qual prevalen valors com la sinceritat, l’honradesa, l’autoestima i la valentia.

 

 1. Las aventuras de Tom Sawyer, de Mark Twain

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

Aquest és, abans de res, un llibre de memòries. El relat de les coses que li succeeixen a Tom Sawyer en una petita ciutat a la vora del Mississippi. És aquesta una novel·la que no oblidarà cap lector jove i que per ventura farà recordar i somriure a l’adult.

D’aquest llibre ens agrada: els valors com l’amistat, la veritat i l’honestedat.

 

 1. Fábulas contadas a los niños

Els 15 millors llibres clàssics per a nens

Aquesta edició il·lustrada conté breus històries d’animals i de persones que transmeten un ensenyament, que diverteixen i que ens fan reflexionar. Félix María Samaniego va escriure en vers inoblidables rondalles, que per la seva brevetat són ideals pels més petits. Ens presenta històries protagonitzades per la cigarra, la guineu, les granotes, el lleó, la llebre… us sonen?

D’aquest llibre ens agrada: les petites històries que ens diverteixen i ens ensenyen. Veureu com és més important la intel·ligència i l’enginy que la força, i aprendreu que hem de ser molt prudents i, sobretot, molt generosos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *