El Govern regularà les mares de dia a Catalunya

Categories: Educació i nens.

Que són les mares de dia?

Les Mares de Dia són educadores que ofereixen a la seva pròpia llar un servei d’atenció a la petita infància. Els principals trets característics d’aquest servei són:

  • Ràtio molt reduïda.
  • Flexibilitat horària.
  • Un context que dóna continuïtat a la llar de la família de l’infant.

Aquestes característiques faciliten poder observar i identificar les necessitats educatives i emocionals individuals de cada infant. I oferir-li l’acompanyament, els recursos i l’ambient adequats.

Aquest servei, dóna la possibilitat que els fills dels pares que han d’anar a treballar puguin viure unes hores del seu dia a dia acompanyats d’un grup molt reduït d’iguals, en un ambient tranquil i amorós.

Les mares de dia hauran de ser titulades i podran atendre fins a 4 infants a casa seva de 0 a 3 anys

 

El projecte que regularà les mares de dia: 

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies regularà aquests espais de criança per a infants d’entre 0 i 3 anys. Les principals característiques d’aquest projecte:

  • El projecte preveu que les mares de dia hagin de ser titulades, en educació infantil o en formació professional superior. La mare tambè haurà de disposar del carnet de manipulació d’aliments
  • S’haurà de presentar un projecte educatiu.
  • Podran atendre fins a 4 nens al seu domicili.
  • L’espai haurà de ser, de: com a mínim 70 metres quadrats, 2 habitacions i mobiliari i equipaments imprescindibles per a la cura dels petits.

Això és el que preveu el futur decret en què ha començat a treballar el Govern per tal de regular un sector a l’alça a Catalunya.

Comentaris

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *