Concurs de fotografia EFIM

Categories: Educació i nens.

EXPERIÈNCIA FOTOGRÀFICA INTERNACIONAL DELS MONUMENTS

L’Experiència Fotogràfica Internacional dels Monuments és un concurs de fotografia i patrimoni adreçat als joves. Té per objectiu apropar-los al patrimoni monumental, per tal que el coneguin, el valorin i el gaudeixin.

Amb la complicitat dels centres docents, l’EFIM proposa que els alumnes de secundària, de fins a 20 anys, tinguin l’ocasió de mirar des de la seva experiència el patrimoni i que construeixin el seu propi relat amb un llenguatge creatiu.

En la seva dimensió internacional ha estat coordinat i liderat per la Generalitat de Catalunya i ha comptat des dels inicis amb l’apadrinament del Consell d’Europa. Des de l’any 1996 han participat a la vora de 300.000 joves provinents de setanta-sis països de tot el món que han obtingut més d’un milió i mig de fotografies.

Per aquests valors, l’any 2008 l’EFIM va rebre la Medalla de Patrimoni Cultural de la Unió Europea – Premi Europa Nostra.

Aspectes tècnics #EFIM17

  • #efim17 se centra en l’aprofitament de dues eines: el telèfon mòbil i la xarxa social per compartir fotografies Instagram.
  • Per participar-hi, les fotografies hauran de ser publicades a la xarxa social Instagram dins el perfil de l’alumne i sota l’etiqueta #efim17
  • El concurs es dirigeix a l’alumnat de secundària, batxillerat i cicles formatius de qualsevol centre educatiu de l’àmbit català. Les edats dels concursants estan compreses entre els 12 i els 20 anys.
  • El termini per a la inscripció quedarà obert des del 31 de gener de 2017 fins al 31 de maig de 2017. S’admetran els treballs realitzats dins el curs lectiu 2016-2017.
  • Les fotografies no cal que estiguin relacionades amb una sortida programada per l’institut. Poden ser fotografies de monuments fetes per l’alumnat, sempre que estiguin relacionades amb un treball de classe i tutoritzades per un professor/a.

 

A més dels aspectes logístics del concurs, la pàgina web de #efim17 ofereix un kit pedagògic amb algunes idees d’activitats tipus que els professors podran descarregar per desenvolupar a classe i animar els seus alumnes a participar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *