Com emprendre, tenint temps per als teus fills

Categories: Productes i Botigues per nens.

Com emprendre, tenint temps per als teus fills

Som molts els que ens sentim frustrats o culpables davant la idea de tornar a treballar després del permís de maternitat / paternitat. Tenim preocupacions com: la falta de temps per estar amb el nostre fill; por a haver de deixar la seva educació en mans de terceres persones; o per no poder participar en les seves activitats…

Comencen a sorgir-te infinitat de dubtes. No saps si tornar al treball o quedar-te a casa cuidant els fills. A més a la tasca de ser pare se li suma el treball de la casa, la parella i una infinitat d’obligacions. Si aquest és el teu cas, potser sigui el moment de donar un gir a la teva vida i emprendre.

Avui, et proposem una alternativa que et permet poder tenir un ingrés complementari invertint unes 8-10 hores a la setmana. Crea una Colmena!

Però Què és una Colmena? És una comunitat de consum. Esta formada pels consumidors del barri, els productors i elaboradors locals i un Responsable de Colmena, creador del projecte, que gestiona aquesta comunitat. Qualsevol persona pot crear un Colmena al seu barri. Gràcies a ¡La Colmena Que Dice Sí! que ofereix eines de gestió i comunicació de manera gratuïta per dur-ho a terme.

¡La Colmena Que Dice Sí!

¡La Colmena Que Dice Sí! Uneix la cultura del empredimient social i la innovació digital per proposar un model únic d’empresa social i solidària.

Avui t’expliquem l’experiència d’una mare que va decidir crear la seva propia Colmena!

Jou López, mare i emprenedora:

“No és fàcil en la meva localitat comprar aliments locals i de qualitat. Sóc mare de dos fills de 7 i 11 anys i vull la millor alimentació per a la meva família. També vull la millor alimentació per als meus veïns. Per això vaig crear una Colmena al meu barri”. Et presentem a Jou López, que després de dedicar-se 10 anys a la indústria farmacèutica, va decidir donar un gir a la seva vida. Ara és consultora de comunicació i té temps per “ser la Jou”. “Per això em vaig animar amb projectes més concordes amb mi, i un d’ells va ser la creació d’una Colmena o comunitat de consum a Badalona”

Quins passos vas fer per crear la teva Colmena?

Primer vaig emplenar el formulari de la web per presentar el meu projecte de Colmena, I de seguida em van trucar per ajudar-me amb tots els passos de creació.

Després vaig trobar un espai del barri on fer les 2 hores de distribució cada setmana, que en el meu cas és un restaurant.

Després vaig buscar als productors locals i vaig començar a comunicar al barri per trobar consumidors que s’unissin a la comunitat. Passats 2 mesos, el 19 d’octubre, vaig fer una gran festa d’inauguració i actualment la meva Colmena ofereix 246 productes locals entre fruita i verdura, carn, làctics, melmelades, pa i fins i tot peix! En total participen 22 productors i 325 famílies.

Com concilies la teva Colmena amb la teva vida familiar?

Els dimecres són exclusius de la meva Colmena. Aquell dia treballo a casa per revisar les consultes, preparar la següent venda, trucar a productors que vull incorporar, dinamitzar les xarxes socials, etc.

La meva família també gaudeix en cada distribució i s’implica! Vénen al Mexclat a conversar, a la meva sogra li encanta parlar amb l’agricultor de les verdura i ajuda a les mares que vénen amb bebès a recollir la seva comanda. A la meva filla de 7 anys també li encanta i m’ajuda amb les cistelles. És com si estiguéssim al mercat una estona, en plena tertúlia, intercanviant receptes…

Que “guanyes” amb aquest projecte?

Moltes coses. D’una banda, crear una Colmena permet obtenir una font d’ingressos complementària, que és el 8,35% de les vendes per unes 10-12 hores a la setmana. Això m’ajuda a arrodonir la fi de mes.

Però sobretot, la cosa que obtinc és satisfacció personal perquè conec i ajudo a altres famílies a conèixer l’origen dels aliments: l’obrador que ens fa les melmelades, l’agricultor que ens porta les verdures… Ara ja no veig les notícies sobre el poc preu que cobren els agricultors i sento que no faig res. Ara faig. Estic en un projecte que recolza als productors locals amb un preu just i d’aquesta manera aporto el meu granet de sorra perquè el món rural segueixi viu.

 

A més intenta tenir en compte aquests consells:

  • Organitza un repartiment equitatiu de les tasques entre els membres de la família.
  • Procura que el temps que dediquis a la teva família, sigui de qualitat i estigui satisfet d’afecte i atenció.
  • Posa un temps limitat de treball i compleix els horaris.
  • Aprèn a delegar tasques. De vegades és necessari recórrer a ajuda externa, si la situació ho requereix no dubtis en això.
  • Has de dedicar-te el teu propi espai d’oci, encara que sigui un parell de vegades per setmana. No sentis remordiments per gaudir de temps per a tu.

 

¡La Colmena Que Dice Sí!

Si t’ha agradat la idea del projecte ¡La Colmena Que Dice Sí!, però encara no et sents preparada per crear la teva. Potser abans et vingui de gust apuntar-te com a consumidor a la Colmena més propera del teu barri. És molt senzill:

  • Entres a  lacolmenaquedicesi.es i tries en el mapa el Rusc més prop de la teva casa, del teu treball o del col·legi dels teus fills.
  • Per veure els productes, només has d’inscriure’t al Rusc; de manera gratuïta.
  • Cada setmana pots veure els productes que s’ofereixen en la teva Colmena i si ho desitges, fer la teva comanda online.
  • Tries el que vols i la quantitat que vols, sense compromís de freqüència.
  • I véns a recollir els teus productes a la teva Colmena el dia de la distribució, que sempre té lloc una vegada a la setmana.

 

Fotografies de: Mireia Niubó

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *